EğlenceTeknoloji

Flappy Bird ve Fortnite’ı birleştiren oyun: Flappy Royale

flappy royale
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil oyun ekosisteminin efsanelerinden biri olan Flappy Bird, yayınlandığı dönemde kısa süre içinde rekorlar kırmayı başarmıştı. Peki Flappy Bird günümüzün gözdesi Fortnite‘a benzese nasıl bir şey olurdu? Bu sorunun cevabını Orta Therox ve Em Lazer-Walker tarafından geliştirilen Flappy Royale veriyor.

Flappy Bird’ün sonsuz oyun yapısını ve büyük savaş formatının “en son hayatta kalan kazanır” yapısını birleştiren oyun, temel yapısı itibarıyla basit bir dinamiğe sahip. Oyuncular yine kuşlarının üstüne dokunarak onun kanat çırpmasını ve karşısına çıkan engellerden kurtulmasını sağlıyor. Ancak burada amaç mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalmak değil. Oyuncuların kuşlarını diğer 99 oyuncudan daha uzun süre boyunca hayatta tutması gerekiyor.

Oyuncuların tümü parkura eş zamanlı olarak başlıyor. Büyük savaş formatındaki pek çok oyunda olduğu gibi, Flappy Royale’de de oyuncular parkura bir otobüsle getiriliyor. Diğer oyuncuların kanat çırpışları da ekran üzerinde gerçek zamanlı olarak görülebiliyor. Flappy Royale, akıllara kısa süre önce yayınlanan Mario Royale’i getiriyor. Mario Royale’in temelinde de oyuncuların mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalması bulunuyor. Ancak bu deneyim aşina olduğumuz Mario bölümleri içinde sunuluyor.

Flappy Royale’in de standart Flappy formülüne farklı bir bakış açısı getirdiği rahatlıkla söylenebilir. Oyuncular, özelleştirme seçeneklerinden yararlanarak kuşlarının görünüşleriyle sürüde ayırt edilebilmesini sağlayabiliyor.

Flappy Royale, hâlihazırda açık beta sürümüyle iOS ve Android üzerinde kullanıcılarla buluşuyor. Oyunun tam sürümü ise temmuz ayı içinde yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER