Teknoloji

Yeni Fitbit Versa ufukta göründü

google fitbit versa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fitbit ilk akıllı saati Ionic’te aradığını bulamamıştı. Ancak 2018’in mart ayında piyasaya sürülen Fitbit Versa, Ionic’in hayal kırıklığını temizlemeyi başarmıştı. Kare ve yuvarlağın birleşimi gibi görünen bir ekrana sahip olan Versa, uygun fiyatının da yardımıyla en popüler Apple Watch alternatiflerinden biri hâline gelmişti.

İkinci nesil Versa için çalışmalar başlamış gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Evan Blass, yeni Versa için hazırlanan bazı taslakları paylaştı. Fitbit Versa’nın yeni versiyonunda görsel değişikliklerden ziyade teknik yenilikler öne çıkacak gibi görünüyor.

Sızan taslaklar, yeni Versa’nın tasarım bakımından orijinal modelden uzaklaşmayacağını gösteriyor. Eloksallı alüminyum kasa ve PurePulse kalp monitörü, yeni versiyonda da değişmeyen unsurlar arasında bulunuyor. En dikkat çekici değişiklik olarak ise kenar butonlarının sayısının üçten bire inmesi göze çarpıyor.

LCD ekran panelinin yerine AMOLED ekranın kullanılması ise yeni Fitbit Versa’daki en önemli değişim olarak tanımlanabilir. Fitbit’in ekranın altından logosunu kaldırması ise görsel bütünlük bakımından doğru bir karar gibi görünüyor.

Taslaklardan birinde saatin Amazon Alexa entegrasyonuna sahip olacağı da görülüyor. Alexa entegrasyonu sayesinde Versa sahipleri, uyumlu akıllı ev ürünlerini saatleri üzerinden kontrol edebilir.

Yeni Fitbit Versa ne zaman çıkacak?

Yeni Fitbit Versa için bilinen detaylar şu an için sınırlı. Akıllı saatin ne zaman satışa sunulacağı konusunda ortada somut bir işaret bulunmuyor. Ancak bu tarz sızıntıların ortaya çıkması, saatin resmiyet kazanmasının çok uzak olmadığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER