Manşetler

Fitbit Sense 2 ve Versa 4’ün çıkışının yakın olduğunu işaret eden yeni sızıntılar

fitbit sense 2

Akıllı saat kullanıcıları genelde saat üzerinde bulunan fiziksel tuşları seviyor ve yeni sızıntılarını gördüğümüz Fitbit Sense 2 ve Versa 4, bu zevke uyum gösterecek görünüyor. 9to5Google tarafından yayınlanan fotoğraflara göre, her iki cihazda da kapasitif tuşlar bulunmayacak.

Birkaç ay önceki bir sızıntı Versa 4’te fiziksel tuşların geri geleceğini işaret ediyordu, ancak o zamanlar bu tasarım kararının Sense 2’ye de genişleyip genişlemeyeceği bilinmiyordu. Bu nedenle şimdi işaretlerini gördüğümüz tasarım kararı pek şaşırtmıyor. Fitbit, kapasitif tuşu daha ince bir profil oluşturmanın ve yanlışlıkla basmaları önlemenin bir yolu olarak nitelendirmişti, ancak gerçekte, bunu titiz bir kullanıcı deneyimi için yaptı. Birçok Versa ve Sense kullanıcısı, kapasitif tuşların iyi işlemediğini ve güvenilir olmadığını belirtti.

Tuşların dışında Fitbit’in tasarım tarafında fazla değişiklik yapmadığını görüyoruz. Fiziksel tuşların dışında, sızıntılarda en fazla dikkat çeken güncelleme Sense 2’nin çerçevesi oluyor.  İlk Sense modelinde, EKG sensörü kasanın etrafındaki ince bir metal çerçeveye yerleştirilmişti. Bu sefer Fitbit, EKG sensörünü cam dokunmatik ekranın altındaki çerçevenin içine sıkıştırmayı başarmış gibi görünüyor. Bu, EKG devresini tamamlamak için cam ekrana dokunmanız gerektiğini gösteriyor. Bu, diğer EKG özellikli akıllı saatlere kıyasla olağandışı olacaktır. Örneğin Apple Watch ve Samsung Galaxy Watch 4, kenardaki metal tuşa bir parmakla dokunmanızı gerektiriyor. Fitbit’in daha fazla ekran alanı eklemiyor gibi görünmesi hayal kırıklığı yaratıyor.

fitbit sense 2
Fitbit Sense 2

Bu arada, Sense 2’nin kasasının alt tarafındaki sensör dizisinin fotoğrafları, yeni bir yükseltilmiş çerçeveyi işaret ediyor. Ancak bunun önemli bir değişiklik olup olmadığını kimse bilmiyor. Bu, yeni bir sensöre işaret edebilir veya belki de değiştirilmiş tasarım sonucunda daha iyi cilt teması sağlamak içindir. Bildiğimiz şey, görüntüde son derece soluk olan, dizinin altına yakın işaretlerin cihazın bir EKG sensörüne, vücut ısısı sensörüne, dahili GPS’e ve 50 metrelik bir su geçirmezlik derecesine sahip olacağını gösteriyor.

Versa 4’e gelince, yeni fotoğraflar pek bir şey ortaya koymuyor. Sensör dizisi Versa 3’ten farklı görünüyor ve 9to5Google’a göre EKG veya vücut ısısı sensörü yok. Ancak bir mikrofonu, dahili GPS’i ve 50 metre su geçirmezliği var. Bu, Versa 4’ün yeni yazılım tabanlı özellikler şeklinde gelen büyük güncellemeleri dışında donanım cephesine fazla bir şey eklemeyebileceğini gösteriyor. Fitbit ürün yelpazesine yeni Versa saatler eklemekten çekinmiyor. Akıllı saatin, 2018’de ilk kez piyasaya sürülmesinden bu yana, her biri bir öncekinden yalnızca biraz farklı olan dört sürümü çıkmıştı.

fitbit versa 4
Fitbit Versa 4

Fotoğraflara bakıldığında ufukta resmi bir tanıtımın olduğu görülüyor. Bununla birlikte 2022, Fitbit’in olağan ürün akışı için garip bir yıl oldu. Şirket genellikle ilkbaharda en az bir cihazı ve yaz sonunda bir başka cihazı piyasaya sürüyor. Bununla birlikte, 2022 ilkbaharı görünürde yeni bir Fitbit olmadan çoktan geldi ve geçti. Bu arada, Fitbit’in sahibi olan Google, bu sonbaharda Pixel Watch’ı piyasaya sürme planlarıyla işleri karıştırabilir. Pixel Watch için sunacağı özelliklerinden biri, Fitbit’in görünüşte Google ile birlikte son rötuşları yaptığı Fitbit entegrasyonu olacak. Bunun yanında, Sense 2 ve Versa 4 için herhangi bir yeni yazılım özelliği, herhangi bir şirketin aynı anda üzerinde çalışması için çok fazla iş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER