Teknoloji

Fitbit Sense sağlık odaklı özellikleriyle stres yönetimine yardımcı olacak

fitbit sense
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fitbit’in tanıttığı yeni ürünler arasında en dikkat çekicisi amiral gemisi olarak tanımlanabilecek akıllı saat Fitbit Sense oldu. Odak noktasında sağlık özellikleri bulunan Sense, Versa serisinin ütünde bir noktada konumlanırken, bayrağı Ionic’ten devralıyor.

Tüm gün boyunca hareket takibi, aktivite takibi, yerleşik GPS, akıllı telefon bildirimleri, Android için hızlı yanıt, Spotify ve Deezer kontrolü gibi özellikler Fitbit Sense’te kullanıcıları karşılıyor. Ancak asıl dikkat çekici nokta olarak saatteki sensörler öne çıkıyor.

Fitbit Sense’te şirketin ikinci nesi Pure Pulse kalp atış hızı takip teknolojisi mevcut. Düşük ve yüksek kalp atış hızı seviyelerini tespit eden bu teknoloji, söz konusu noktaların altına inildiğinde veya üstüne çıkıldığında kullanıcıları uyarıyor.

Saatteki bir diğer sensör ise Elektrodermal Aktivite (EDA) sensörü. Bu sensör, vücudun strese olan tepkisini belirlemeye yardımcı oluyor. Stres yönetimi araçları da sunan akıllı saat, stres durumunu da takip edebiliyor. Fitbit Sense’in EKG çekebilme özelliği ise şu an için onay bekliyor.

Akıllı saatte hem Google Asistan hem de Amazon Alexa mevcut. Yerleşik hoparlör sayesinde saat üzerinden gelen aramaları yanıtlamak veya dijital asistanlara sorulan soruların yanıtlarını sesli biçimde almak mümkün oluyor. Fitbit Sense’te 20’den fazla egzersiz modu bulunuyor.

Versa’ya benzer bir tasarıma sahip olan Sense, kare ve daire arasında bir yerde duruyor. Kavisli kenarlar ve AMOLED ekran taşıyan akıllı saatte daima açık ekran özelliği de mevcut. 6 gün pil ömrü vadeden Sense, 50 metreye kadar da suya dayanıklı. Saati alanlar, Fitbit Premium hizmetlerinden altı ay boyunca ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Fitbit Sense, Avrupa’da 329.95 avro karşılığında satılacak. Ön siparişe çıkan saatin teslimatları eylül ayının sonlarında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER