Eğlence

Fitbit NBA 2K17 oyuncularını aktiflikleri için ödüllendirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit nba 2k17Fitbit, özel bir ödül sistemiyle video oyun meraklılarını da kullanıcı kitlesine dahil etmeyi amaçlıyor. Şirket, bu doğrultuda ilk işbirliğini NBA 2K17 ile yapacak. Bu işbirliği doğrultusunda, gün içinde attığı 10 bin adımı Fitbit ile kayıt altına alan NBA 2K17 oyuncularının özel karakterlerinin yetenekleri, az da olsa, gelişecek.

Dallas Mavericks oyuncusu ve Fitbit marka elçisi Harrison Barnes, bu entegrasyonun kendisine adım hedeflerine ulaşmak için ekstra motivasyon sağladığını dile getirdi. Barnes’ın aslında oyun içi hedeflerini karşılamak için böyle bir teşviğe ihtiyaç duymadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Söz konusu entegrasyon, egzersiz ve fiziksel aktiviteler ile oyun dünyasını birleştirmek için ilginç bir emsal teşkil ediyor. Ancak işbirliğinin sunduğu ödül, oyuncuları harekete geçirmek için teşvik etme konusunda yetersiz kalabilir. Ancak hareket etmeye meyilli oyuncular için bu entegrasyon küçük bir destek sağlayabilir.

Fitbit NBA 2K17 entegrasyonu bir ilk niteliği taşıyor

Fitbit NBA 2K17 entegrasyonu, bir giyilebilir ürün ve konsol oyununu bir araya getirmesi bakımından bir ilk niteliğini taşıyor. Ancak giyilebilir ürün üreticilerinin diğer şirketlerle işbirliği yapma trendi bir süredir devam ediyor. Kurumsal zindelik servisinin çatısı altında Fortune 500 şirketleriyle işbirliği yapan Fitbit, sağlık sigortası şirketleriyle de ortak çalışmalar yapıyor. Entegrasyon, 25 Kasım itibarıyla aktif hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER