Teknoloji

Fitbit halka arz başvurusunda bulundu

Fitbit halka arz başvurusunda bulundu
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

fitbit-surge-271014-2

Egzersiz takip şirketi Fitbit, halka açılma başvurusunu gerçekleştirdi. Şirket halka arz yoluyla 100 milyon dolarlık bir kaynak yaratmayı hedefliyor. 2015’in ilk çeyreğinde 336 milyon dolar kazandığını açıklayan Fitbit’in net kârı ise 48 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirket mevcut performansını koruduğu takdirde yıl sonu itibarıyla 2014’teki gelirini ve kârını ikiye katlamış olacak.

Fitbit halka arz başvurusunda satış rakamlarını da kamuoyuyla paylaştı. 2012’de 1.3 milyon cihaz satan şirket, 2014’te bu rakamı 10.4 milyona çıkarmayı başardı. Apple ve Google gibi teknoloji devlerinin akıllı saatlerle giyilebilir ürün pazarına girmesi, Fitbit’in aynı istikrarı gösterip gösteremeyeceği sorusunu akıllara getiriyor. IDC’nin giyilebilir ürün pazarına ilişkin analizlerini de paylaşan Fitbit, 2018 itibarıyla yıllık giyilebilir ürün sevkiyatının 114 milyona ulaşabileceğini belirtti ve küresel çapta 33.7 milyar dolarlık bir gelir pastasının ortada olacağına dikkat çekti.

Fitbit’in başvuru dosyasında dikkat çeken bir diğer nokta ise “ücretli aktif kullanıcı” sayısındaki artış oldu. 2012’de 600 bin olan ücretli aktif kullanıcı sayısı, 2015’in ilk çeyreği itibarıyla 9.5 milyona ulaştı. Kullanıcılar analiz, dijital antrenör gibi imkanlar sunan Fitbit Premium’a yıllık 49.99 dolar karşılığında abone olabiliyor. Önümüzdeki dönemde tam ölçekli sağlık ve egzersiz ürünleri sunmayı planlayan Fitbit, sektörün de bu yönde büyümesini öngörüyor.

Borsada FIT kısaltmasıyla işlem görmeyi planlayan Fitbit’in başarısı, Nike’ın giyilebilir ürün pazarından çıkışına ve Jawbone’un yaşadığı sıkıntılara zıt bir portre çiziyor. NPD Group’un direktörlerinden Ben Arnold, Fitbit’in dijital egzersiz pazarında sürekli olarak artan payına dikkat çekti ve 2015’in mart ayı itibarıyla Fitbit’in pazar payının yüzde 74’e ulaştığını dile getirdi.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl