Teknoloji

Fitbit halka arz başvurusunda bulundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit-surge-271014-2

Egzersiz takip şirketi Fitbit, halka açılma başvurusunu gerçekleştirdi. Şirket halka arz yoluyla 100 milyon dolarlık bir kaynak yaratmayı hedefliyor. 2015’in ilk çeyreğinde 336 milyon dolar kazandığını açıklayan Fitbit’in net kârı ise 48 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirket mevcut performansını koruduğu takdirde yıl sonu itibarıyla 2014’teki gelirini ve kârını ikiye katlamış olacak.

Fitbit halka arz başvurusunda satış rakamlarını da kamuoyuyla paylaştı. 2012’de 1.3 milyon cihaz satan şirket, 2014’te bu rakamı 10.4 milyona çıkarmayı başardı. Apple ve Google gibi teknoloji devlerinin akıllı saatlerle giyilebilir ürün pazarına girmesi, Fitbit’in aynı istikrarı gösterip gösteremeyeceği sorusunu akıllara getiriyor. IDC’nin giyilebilir ürün pazarına ilişkin analizlerini de paylaşan Fitbit, 2018 itibarıyla yıllık giyilebilir ürün sevkiyatının 114 milyona ulaşabileceğini belirtti ve küresel çapta 33.7 milyar dolarlık bir gelir pastasının ortada olacağına dikkat çekti.

Fitbit’in başvuru dosyasında dikkat çeken bir diğer nokta ise “ücretli aktif kullanıcı” sayısındaki artış oldu. 2012’de 600 bin olan ücretli aktif kullanıcı sayısı, 2015’in ilk çeyreği itibarıyla 9.5 milyona ulaştı. Kullanıcılar analiz, dijital antrenör gibi imkanlar sunan Fitbit Premium’a yıllık 49.99 dolar karşılığında abone olabiliyor. Önümüzdeki dönemde tam ölçekli sağlık ve egzersiz ürünleri sunmayı planlayan Fitbit, sektörün de bu yönde büyümesini öngörüyor.

Borsada FIT kısaltmasıyla işlem görmeyi planlayan Fitbit’in başarısı, Nike’ın giyilebilir ürün pazarından çıkışına ve Jawbone’un yaşadığı sıkıntılara zıt bir portre çiziyor. NPD Group’un direktörlerinden Ben Arnold, Fitbit’in dijital egzersiz pazarında sürekli olarak artan payına dikkat çekti ve 2015’in mart ayı itibarıyla Fitbit’in pazar payının yüzde 74’e ulaştığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER