Manşetler

Fitbit Charge 4 eski tasarımla yeni ve güçlü özellikler sunuyor

fitbit charge 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler giyilebilir ürün üreticisi Fitbit, geçtiğimiz sonbahar ayında Google tarafından satın alınmıştı. Bu satın almanın ardından Fitbit’in çıkaracağı ürünler daha merakla beklenir hâle gelmişti. Hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşan Fitbit Charge 4, sonunda gözler önüne çıktı.

Charge 4, resmi duyuru öncesinde sızıntıların işaret ettiğinden farklı bir ürün profili çizmiyor. Görsel bakımdan Charge 3’e fazlasıyla benzeyen akıllı bileklikte yerleşik GPS, Spotify desteği, Fitbit Pay, uygulama bildirimlerinin gösterimi, SpO2 sensörü gibi özellikler mevcut. Yurt dışında 149 dolar karşılığında satılacak olan Charge 4, yedi güne varan pil ömrü vadediyor. Sürekli GPS kullanımı durumunda ise bu süre 5 saate kadar iniyor.

Yerleşik GPS desteği sayesinde Fitbit sahiplerinin bisiklete binerken, yürüyüş yaparken veya koşarken kalp atış hızlarını, kat ettikleri mesafeyi ve hızlarını ölçmek için telefonlarını taşımalarına gerek kalmıyor. Egzersiz bilgileri otomatikman Fitbit uygulamasında kaydediliyor. Böylelikle aynı rotada koşan kullanıcılar tempolarındaki gelişimi de daha yakından takip edebilecek. GPS sensörü Fitbit’in Versa serisi akıllı saatlerindeki en önemli eksiklerden birisi durumunda.

Söz konusu özellikler, Fitbit Charge 4’ün standart versiyonunda sunuluyor. Bu imkanlar için özel versiyona ekstra para ödemek gerekmiyor. Charge 4 SE’de kullanıcılara sadece karanlık ortamlarda daha iyi görülebilen yansıtma özellikli kayışlar sunuluyor. Bunun için 20 dolar ekstra para ödemek gerekiyor. Charge 4 ve Charge 3 aynı boyutlara ve tasarıma sahip olduğu için Charge 3’ün kayışlarını da Charge 4’le birlikte kullanmak mümkün.

Fitbit Charge 4 ile birlikte Active Zone Minutes (Aktif Alan Dakikaları) adını taşıyan yeni bir egzersiz ölçüm kriteri sunuyor. Bu kriter, kullanıcıların kalp atışı hızlarını sürekli olarak takip edecek ve kullanıcıların aktif olduğu dakikaları sayacak. Fitbit böylelikle kullanıcılarını günde en az 30 dakika boyunca aktif olmaya teşvik etmeyi planlıyor.

Fitbit Charge 4 üç renk seçeneğiyle geliyor

Fitbit Charge 4’ün duyurusunun ardından kendi internet sitesinde Charge 3 satışını durdurdu. Ancak diğer kanallar üzerinden Fitbit Charge 4’ü satın almak yine mümkün olacak.

Fitbit Charge 4 için leylak rengi, mavi ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor. Charge 4’ü satın alanlar, Fitbit Premium servisine 90 gün boyunca ücretsiz olarak erişebilecek.Bu serviste kullanıcılara egzersiz programları, sınıfları ve kişiselleştirilmiş görevler sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER