Teknoloji

Fitbit Charge 4’ün tasarımı yeni sızıntıyla ortaya çıktı

fitbit charge 4

Fitbit Charge serisinin en yeni üyesine ait ilk somut işaretler geçtiğimiz hafta görülmüştü. Bu işaretleri daha kapsamlı bir sızıntının izlemesi de fazla zaman almadı. Fitbit Charge 4 akıllı bilekliğe ait olduğu belirtilen fotoğraflar, 9to5Google sitesi tarafından paylaşıldı.

Sızan fotoğrafların doğruluğu konusunda şimdiden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak yine de, Fitbit’in nesiller arasında pek belirgin değişiklikler yapmadığı rahatlıkla söylenebilir. Fotoğraflara bakıldığında Charge 4’ün de selefi gibi gri tonlarının kullanıldığı bir OLED ekrana sahip olduğu, ancak ekrandaki yazıların daha okunaklı hâle geldiği görülüyor. Fitbit’in yeni kullanıcıları cezbedebilmek adına ekran çözünürlüğünü artırması sürpriz olmayacaktır.

Bunun dışında Charge 3 ve Charge 4 arasındaki donanımsal farkları görmek epey zor. Fitbit’in Charge 4’ün teknik donanımında da pek fazla değişiklik gerçekleştirmesi beklenmiyor. Ancak Charge 3’te sadece özel versiyonda bulunan NFC desteğinin serinin geneline yayılması ve tamamen açık ekran, kullanıcı beklentileri arasında öne çıkıyor. Tamamen açık ekran için Fitbit’in pil kapasitesi konusunda da önemli değişiklikler yapması gerekiyor.

Fitbit Charge 4 selefinden daha yüksek bir fiyat karşılığında satılacak

Fitbit’in değişiklik yapmasının muhtemel olduğu bir diğer alan ise fiyat. Charge 4’ün İngiltere’de selefine kıyasla 10 pound daha yüksek bir fiyat karşılığında piyasaya çıkması bekleniyor. Fitbit’in satış stratejisini sadece Fitbit Pay üzerine kurması ve fiyat artışını buna bağlaması; içinde bulunduğumuz sıkıntılı zamanlarda cihazın geniş kitlelere hitap etmesini zorlaştırabilir.

Fitbit Charge 4 için hâlâ ortada resmi bir açıklama yok. Ancak sızıntıların artması, beklenen duyurunun çok da uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER