Teknoloji

Fitbit 2018’de bir akıllı saat ailesi duyurmayı planlıyor

fitbit ionic 2

fitbit akilli saatFitbit akıllı saat pazarına geçtiğimiz yıl çıkardığı Ionic ile resmen giriş yapmıştı. Uzun vadede ayakta kalabilmek için aktivite takip cihazlarından daha fazlasına gerek olduğunun farkında görünen şirket, 2018 içinde akıllı saat portföyünü genişletmeyi ve bir akıllı saat ailesini duyurmayı planlıyor.

Fitbit’in planlarına dair detaylar şu an için oldukça kısıtlı. Ancak şirketin amacının daha geniş bir kitlete hitap edecek akıllı saatler üretmek olduğu rahatlıkla söylenebilir. Sağlık ve zindelik konusundaki tecrübesini akıllı saatlerine yansıtması beklenen Fitbit’in yeni ürünleri için daha agresif bir fiyat politikası izlemesi de ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Fitbit gelecek planlarından bahsederken abonelik servisleri sunma konusundaki isteğini de tekrarladı. Şirket abonelik servisi ve türevi tekliflerle sabit bir nakit akışı oluşturmayı amaçlıyor. Hâli hazırda nakit akışı tamamen cihaz satışlarına bağlı olan Fitbit, alternatif gelir modelleri üzerinde duruyor.

Fitbit akıllı saat portföyünü genişletme ve bir yandan da gelir kaynaklarını çeşitlendirme konusundaki isteğinde haklı görünüyor. Tasarruf önlemleri sayesinde giderlerde yıllık bazda önemli bir düşüş kaydedilse de, Fitbit hâlâ para kaybetmeye devam ediyor. 2017’nin son çeyreğinde 45.5 milyon dolar kaybeden şirket, yılın genelini 277.2 milyon dolar zararla tamamladı.

İLGİLİ HABERLER