Teknoloji

Firefox logosunu yeniliyor, Mozilla kullanıcıların fikirlerini bekliyor

firefox yeni logo

firefox yeni logoMozilla Firefox logosunu yeniden tasarlıyor. Bunu yaparken de biz kullanıcılardan yardım istiyor.

Ancak bu sefer planlanan amiral gemisi internet tarayıcısı için tek bir ikon oluşturmak değil. Mobilden VR internet tarayıcılarına, ekran görüntüsü almadan dosya paylaşım araçlarına kadar, markanın farklı girişimlerine de uyum gösterecek bir ikonlar serisinin tasarlanması planlanıyor. Mozilla bazı muhtemel seçenekleri çoktan sergilemeye başladı. Şimdi de kullanıcılardan blog yazısına yorumlarını bırakarak, hangi ikonların nasıl görünmesi gerektiğiyle ilgili geri bildirimlerini iletmelerini istiyor.

Mozilla tasarımcıları, konuyla ilgili blog yazısında, alev almış kuyruğu takip eden hızlı tilkinin, bir ikon olarak tüm ürün ailesini temsil edecek kadar yeterli tasarım aracını sunmadığını vurguladı. Mozilla ya logoyu yeniden renklendirmeyi ya da tilkiyi daha çekici ve belirgin kılmayı planlıyor. Firefox logosunun yeniden tasarımında da bu iki ana çerçeve üzerinden hareket ediliyor.

Şirket iki farklı tasarım sistemi yaklaşımını paylaşarak kullanıcılardan geri bildirimlerini istedi. Her iki seçenekte de ana marka ikonu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi stil kazandırılmış, geometrik şekle benzetilmiş bir tilki kafasından oluşuyor. Diğeriyse parlayan alevle, biraz daha alıştığımız Firefox logosuna benziyor. Tüm ürünler için bu ikon sistemlerinin altında özel logolar oluşturulmuş. Ayrıca Mozilla, genel internet tarayıcısı ikonu için seçenekler sunmanın yanı sıra, Firefox Focus gibi daha özel internet tarayıcısı için de ikon seçenekleri sağlıyor. Ayrıca bağımsız uygulamaları için de sembol seçeneklerinin sunulduğunu görüyoruz.

Şirket her bir ikonun, bugünkü hâliyle son hâlini alıncaya kadar birkaç sefer yeniden düzenlemeden geçeceğini ya da tamamen değişebileceğine dikkat çekiyor. Bu noktada odaklandıkları esas unsurun ise sistem olduğunu kaydediyor.

Mozilla platformunda logo ve sembol değişikliği ilk kez yapılmıyor. Geçtiğimiz aralık ayında Firefox Quantum sürümü için daha kalın, açık ve basitleştirilmiş bir ikon kullanılmaya başlanmıştı. Şirket, bu logo için “daha az kürk, daha çok alev” kullanıldığı şeklinde bir yorumda bulunmuştu. Üstelik Firefox’un tüm bu değişikliği yaklaşık iki yıl önce Mozilla’nın kendi logosunu yenilerken geçirdiği süreçle benzerlik taşıyor.

Mozilla kullanıcılardan sadece kendi tasarım fikirlerini göndermelerini istemiyor. Aynı zamanda sunduğu tasarımları da oylamalarını bekliyor. Şirket bu tasarım fikirleriyle ilgili olarak geri bildirimleri bekliyor. Bu arada tasarım sistemleri üzerindeki çalışmaların devam ettiğinin, ikonların da en son hâlini almadığının altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER