Teknoloji

Firefox Focus’un Android uygulaması yayınlandı

firefox focus android

firefox focus androidFirefox, gizlilik odaklı internet tarayıcısı Firefox Focus’un Android uygulamasını yayınladı. Merkezinde reklam engelleme özelliği olan Firefox Focus Android uygulaması, şirketin kullanıcılardan gelen daha fazla gizlilik talebine yanıtı niteliğini taşıyor.

WikiLeaks, NSA’in izleme faaliyetleri ve kimlik hırsızlığı gibi olaylar, daha fazla gizliliğe yönelik talebi iyiden iyiye artırmış durumda. Firefox Mobile ürün müdürü Barbara Bermes de kaleme aldığı blog yazısında bu duruma dikkat çekiyor. Bermes, kullanıcıların kişisel verilerini korumak ve veri paketlerini tutumlu tüketme konusunda aktif bir rol oynadıklarını belirtiyor.

Firefox Focus, reklamları varsayılan olarak engelleyerek pürüzsüz bir gezinme deneyimi yaşamayı mümkün kılıyor. Sıkıntısız çalışan ve rahatlıkla kullanılabilen tarayıcının arayüzünde pembe ve mor renklerin hakimiyeti göze çarpıyor. Servisin varsayılan arama motoru Yahoo olsa da, kullanıcılar kendi tercihleri doğrultusunda değişiklik yapabiliyor.

Firefox Focus Android uygulaması yeni özellikleri beraberinde getiriyor

Firefox, reklam ve reklam takibi araçlarının engellenmesi sayesinde kullanıcıların internette daha hızlı gezinebileceğini ve veri tasarrufu yapabileceğini savunuyor. Focus’un Android versiyonu, daha önce yayınlanan iOS uygulamasında olmayan yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Engellenen reklamların sayısını gösteren sayaç, takip araçlarının engellenmesini devre dışı bırakmak ve Firefox’un çalıştığının bildirim yoluyla hatırlatılması, yeni özellikler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER