Teknoloji

Firefox 40 Windows 10’a özel yeniliklerle çıktı

firefox-40-windows-10-130815

Firefox 40 numaralı son versiyonu yayınlayarak önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bu son sürümün en büyük değişikliği iyileştirilmiş Windows 10 uyumluluğu oldu, aslında Firefox’un daha önceki versiyonları da Microsoft’un yeni işletim sistemiyle düzgün şekilde çalışıyordu.

Ancak Firefox 40 ile birlikte internet tarayıcısının tasarımında bazı düzenlemeler yapıldı, estetik açısından Windows 10’un tasarımıyla daha uyumlu ve dokunmatik ekranlarda daha rahat kullanılabilen bir tasarım uygulandı.

Örneğin sekmelerdeki “kapat” butonları şimdi daha büyük, böylelikle onları dokunmatik ekranda kullanmak daha kolay oluyor. Ayrıca adres çubuğu da daha büyük boyutlu yazı tiplerine sahip. Bunlara ek olarak yeniden düzenlenen sekme şeritleri ve çubukları özelleştirilmiş bir Windows 10 temasıyla birlikte geliyor.

Diğer yeni işlevler güvenliğe odaklanıyor. Tehlikeli olabilecek indirmelere karşı ek koruma, imzalanmamış eklentiler için uyarılar da yenilikler arasında bulunuyor. Ayrıca bilgisayarın grafik işlemcisi için daha iyi destek sunuluyor, bu da daha düzgün ve pürüzsüz kaydırma ve animasyonların deneyimlenmesini sağlayacak.

Ne var ki, Firefox 40 hâlâ 32-bit destekli, 64-bit versiyonu bulunmuyor. Bunun ne zaman değişeceği de şu an için bilinmiyor. Güncelleme mevcut tarayıcılara otomatik olarak dağıtılmaya başlandı, ancak sabırsızlar buradan indirme dosyasına ulaşabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER