EğlenceManşetler

FIFA 2014 Dünya Kupası finali 4K çekilip yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geride bıraktığımız yaz içinde düzenlenen FIFA Konfederasyon Kupası’nda 4K teknolojisini test eden Sony ve FIFA, Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası’nın final müsabakasının 4K kalitesinde çekilip yayınlanacağını açıkladı.

fifa-2014-dunya-kupasi-4k-140913

FIFA TV’nin direktörü Niclas Ericson Dünya Kupası finalinin 4K olarak yayınlanmasının doğal evrimin bir adımı olduğunu dile getirirken, bu yaz test ettikleri 4K teknolojisinin seyircilere daha heyecanlı bir izleme deneyimi sunacağına emin olduklarının altını çizdi. Final maçının 4K çekimini Sony üstelenecek. Sinemalarda ve diğer toplu izleme alanlarında 4K yayının yapılması için gereken görüşmeleri ise FIFA yürütecek. 2014 Dünya Kupası boyunca 4K olarak çekilecek maçların sayısı ile ilgili nihai karar ise aralık ayındaki Dünya Kupası grup ve fikstür kurasının ardından verilecek.

Sony’den Katsunori Yamanouchi televizyonculara 4K için yatırım yapmaları gerektiğini söylerken, bu prodüksiyon sisteminin HD görüntü kaydında da kullanaılabileceğini hatırlattı. 4K’nın önemine fırsat bulduğu her platformda dikkat çeken Sony’nin bu teknolojiye önemli bir yatırım yaptığı biliniyor. Sony yöneticileri 4K teknolojisinin önümüzdeki iki yıl içinde ana akım hale gelmesini öngörüyor.

İlgili >> Hollywood Reporter

İLGİLİ HABERLER