EğlenceManşetler

FIFA 16 Ön İnceleme

fifa-16-270615-1

FIFA serisinin son oyununa hızlı bir bakış atanlar, EA Sports’un Apple’ın ayak izlerini izliyor olması ihtimalini akıllara getiriyor. Cupertino merkezli şirket, iki yılda bir yeni iPhone modellerini ”S” takısıyla piyasaya sürüyor ve S serisi modellerde bir önceki yılın gözde telefonuna birkaç ekleme yapılıyor. FIFA 2016 da EA Sports’un ”S” serisi oyunu gibi gözüküyor.

E3 2015 fuarında bir ön izleme sürümü görücüye çıkan FIFA 16, oynayanlar tarafından geçtiğimiz yılki oyunun iyileştirilmiş bir versiyonu olarak tanımlanıyor. Kadın futbolu gibi tamamen yeni bir unsur oyuna eklense de, ana oyun deneyimindeki yeniliklerin birkaç düzenlemenin ötesine geçmediği belirtiliyor. FIFA serisinin son yıllardaki dönüşümü göz önüne alınınca bahsedilen bu durağanlık kulağa garip geliyor. Ancak biraz kafa yorunca söz konusu gariplik ortadan kalkıyor.

fifa-16-270615-2

Önümüzdeki dönemde FIFA 16’ya dair yeni detaylar ve değişiklikler açıklanacak olsa da, FIFA 15’i hatırlatan temel oyun deneyiminde büyük bir değişimin yaşanmayacağı belirtiliyor. FIFA 15’in aldığı olumlu yorumlar nedeniyle bu durağanlığın kötü bir şey olmadığının altı çiziliyor.

FIFA 15 gerek oyuncu modelleriyle gerekse de yapay zeka ve hareketleriyle seri açısından önemli bir sıçramayı temsil ediyordu. Dolayısıyla kapsamlı bir değişimin ardından FIFA 16 için EA Sports’un futbol tabiriyle ”topa basması” kabul edilebilir bir davranış olarak niteleniyor.

fifa-16-270615-3

Oyunda daha önce yapılan atak geliştirmeleri, teknik bakımdan yetenekli, ”fuleli” oyuncuların hantal savunma oyuncularının karşısında gol atması kolaylaşmıştı.

FIFA 16 ile birlikte bu durum ortadan kalkıyor. Defans oyuncularına yeni dönüş kabiliyetleri eklenirken, çeviklikleri de yükseltiliyor. Yapay zekaysa savunma oyuncularının oyunun akışı doğrultusunda daha uygun pozisyon almalarını sağlıyor.

fifa-16-270615-4

EA Sports’a göre, FIFA 2016 ”sahada inovasyon” gerçekleştiriyor. Oyunu deneyimleyenler ise özellikle savunma oyuncularındaki değişime dikkat çekiyor, Bu değişim gol atmayı zorlaştırmaktan ziyade, oyunu daha doğal kılmak için yapılmış gibi gözüküyor. Örneğin savunmanın arkasına atılan toplar, artık akıllı savunma oyuncuları tarafından daha sık kesiliyor.

Kayarak yapılan müdahaleler de FIFA 16’da değişen unsurlar arasında bulunuyor. Daha önceki versiyonlarda kayan oyuncu müdahaleyi kaçırdığı zaman anlamsız biçimde kaymaya devam edebiliyordu. FIFA 16’da ise kayma butonuna bir kez daha basıldığında oyuncu hemen ayağa kalkıp rakip oyuncuyu kovalamaya devam edebiliyor.

fifa-16-270615-5

Orta saha oyuncuları da yapay zeka gelişiminden nasiplerini alırken, yalancı koşuların oyuna eklenmesi de en çarpıcı yenilikler arasında bulunuyor. Kalecinin kalesini terk ettiği durumlarda defans oyuncusunun son müdahaleyi yapmak için kale çizgisine koşması da dikkat çekici unsurlar arasında yer alıyor. İlk yorumlar FIFA 16’nın FIFA 15 kadar sevilmeyeceği yönünde olsa da, bu durumun oyunun oyunculara keyif vermeyeceği anlamına gelmediğinin altı çiziliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER