Teknoloji

Facebook’un son çeşitlilik raporu küçük bir ilerlemeyi işaret ediyor

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, çalışan gruplarının etnik ve kültürel bakımdan çeşitli olmasına büyük önem gösteriyor. Bu konuda sesi en gür çıkan şirketlerden biri olan Facebook’un yayınladığı son çeşitlilik raporu ise hayal kırıklığı yaratacak cinsten. Şirketin ABD’deki çalışanlarının yüzde 91’ini Asyalılar ve beyazlar oluştururken, yönetici kadrosunda bu oran yüzde 94’e çıkıyor.

Bu rakamlar Facebook’un 2013 için hazırladığı çeşitlilik raporuyla karşılaştırıldığında ise bütün iyi niyetli çabalara rağmen, değişimin beklenenden daha yavaş bir hızda gerçekleştiği görülüyor. 2013 için hazırlanan rapordan bu yana şirketin net 1231 çalışan kazandığı ifade edilirken, yeni çalışanlardan sadece altısının siyahi erkek ve birinin siyahi kadın olması dikkat çekiyor. Yeni çalışanlardan 30’u ise çift ırklı olarak tanımlanıyor.

Teknoloji sektörünün genelinde cinsiyet ve ırk duvarlarının aşılmasında bir sorun yaşandığı görülüyor. Daha önce başka şirketler tarafından açıklanan çeşitlilik raporlarında da Facebook’unkilere benzer rakamlar göze çarpmıştı.

Facebook tarafından rapora ilişkin olarak yapılan açıklamada, işe alım uygulamaları ve uzun soluklu eğitim programlarıyla daha çeşitli bir çalışan havuzunun oluşturulmaya çalışıldığı vurgulandı. Şirket, çeşitliliğin daha açık ve bağlı bir dünya kurma misyonunun merkezinde bulunduğunu belirtti. Facebook, farklı perspektiflere sahip olmanın kendisi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER