Ulaşım

Ferrari SF90 Stradale ile geleceği selamlıyor

ferrari sf90 stradale

Fişli hibrit denince insanların aklına ilk olarak Mitsubishi Outlander, Toyota Prius veya minivan tarzındaki otomobiller geliyor. Yüksek hızlara çıkan spor otomobillere fişli hibrit motor pek yakıştırılmıyor. Ancak Ferrari SF90 Stradale ile bu algıyı paramparça etmeye hazırlanıyor.

Ferrari’nin diğer otomobilleri gibi, SF90 Stradale’de de hız ve stil bir araya geliyor. Maksimum hızı 340 kilometre olan otomobil, 100 kilometre hıza 2.5 saniye gibi kısa bir süre içinde ulaşabiliyor. Ferrari bu hızlı canavarda 4 litrelik V8 motoru, üç adet elektrikli motorla buluşturuyor.

Bu elektrikli motorların en büyüğü klasik motor ve vites kutusunun arasında yer alıyor. Diğer iki elektrikli motor ise ön tekerleklerin üstüne yerleştirilmiş. Böylelikle dört çekişli sistemin inanılmaz bir tork seviyesine ulaşması mümkün hâle geliyor. Üç motor toplamda 162 kW elektrik gücü üretiyor. Sadece elektrikli motorları kullanarak 24 kilometre yol katedilebiliyor.

Ferrari SF90 Stradale’nin yetenekleri sadece hızla sınırlı kalmıyor. Ferrari’nin yeni 8 vitesli çift kavramalı şanzıman sistemi, 200 milisaniye gibi kısa bir süre içinde vites değiştirmeyi sağlıyor. Yüksek teknolojiyi ve gelenekselliği birleştiren Ferrari, direksiyonun arkasına yerleştirdiği kavisli ekranda sürücülerin ihtiyaç duyduğu tüm butonları sunuyor. Bu ekran, araç için bir tür kontrol paneli işlevi de görüyor.

Otomobilin direksiyonunun üstünde ise hem fiziksel hem de kapasitif tuşlar bulunuyor. Bu butonlarla otomobilde farklı unsurları kontrol etmek mümkün oluyor.

ferrari sf90 stradaleFerrari SF90 Stradale için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak şirketin gelecek vizyonunu şimdiden ortaya koyduğunu söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER