Teknoloji

Gmail gizli mod özelliğini G Suite kullanıcılarına açıyor

gmail gizli mod

Gmail gizli mod özelliğini 25 Haziran itibarıyla tüm G Suite kullanıcılarına açacak. Gizli mod, G Suite kullanıcılarına varsayılan olarak açık biçimde sunulacak. Kullanıcıların e-postalarını tam teşekküllü bir gizlilik içinde yazmalarını sağlayan bu özellik, Gmail’in kişisel hesap sahiplerine 2018’in ortalarında yapılan tasarım değişikliğiyle ulaştırılmıştı.

Gizli mod, hassas detaylar içeren e-postaların gönderimi için kullanışlı bir araç niteliği taşıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde e-postalarına bir son kullanma tarihi ekleyebiliyor. Bu tarihin gelmesiyle birlikte de gönderilen e-postaya erişim kesiliyor. E-postanın erişime açık olduğu dönemde ise başkalarına iletimine, kaydedilmesine ve içindekilerin kopyalanmasına izin verilmiyor. Buna ek olarak, gönderici e-postaya erişimi dilediği zaman kesebiliyor.

gmail gizli modKullanıcılar diledikleri takdirde gönderdikleri e-postaya ekstra bir güvenlik katmanı daha ekleyebiliyor. E-postalar sadece alıcının cep telefonuna gönderilen bir doğrulama kodunun girilmesinin ardından erişilebilecek şekilde ayarlanabiliyor.

Gmail gizli mod özelliğinden yararlanmak için yeni e-posta penceresinde “Gönder” seçeneği içindeki saat ikonuna dokunmak gerekiyor. G Suite kullanıcıları da bu ikonu aynı yerde görecek. İkon tıklatıldığında kullanıcıların karşısına gizli modla ilgili ayarlar ve seçenekler çıkacak. Buradaki düzenlemelerin yapılmasının ardından “Gönder” butonuna tıklatarak e-posta alıcısına yollanacak.

İLGİLİ HABERLER