Ulaşım

Ferrari ilk tam elektrikli otomobilini 2025’te tanıtacak

ferrari elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ferrari daha önce hibrit sistemli otomobiller üretse de, hiç tam elektrikli bir otomobil çıkarmamıştı. Ancak bu durum, 2025 itibarıyla değişecek. Şirketin CEO’luğunu vekâleten yürüten John Elkann, yıllık genel kurulda yaptığı konuşmada ilk tam elektrikli Ferrari’nin 2025’te tanıtılacağını açıkladı.

Ferarri’den geçmişte elektrikli otomobiller konusunda farklı açıklamalar gelmişti. Şirketin asla elektrikli otomobil çıkarmayacağı, ilk elektrikli süper otomobili çıkaracağı veya 2025’ten önce elektrikli otomobil çıkarmayacağı yönündeki açıklamalar son 10 yıllık dönemde duyulmuştu.

Elkann, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Elektriklenme stratejimizi son derece disiplinli biçimde uygulamaya devam ediyoruz. Bu teknolojileri hem motor sporlarında hem de yol otomobillerinde yorumlamamız ve kullanmamız bize kendine özgü olma ve Ferrari tutkusunu gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir fırsat veriyor. İşe çıtayı çok yukarı koyarak başladık. Motor yarışlarındaki bilgimizi kullanarak hibrit araçlarımızda muhteşem bir teknik ilerleme ve sürüş deneyimi oluşturduk. Hibrit otomobillerimiz SF90 Stradale ve SF90 Spider, hem tarz hem de performans açısından Ferrari tarihinin en iyileri arasında yer alıyor. İlk tam elektrikli otomobilimizi de 2025’te tanıtmayı istiyoruz. Bunun için de çok heyecanlıyız.”

Ferrari elektrikli otomobil üretme konusunda sonunda net bir tarih belirlerken, otonom sürüş konusundaki yaklaşımına dair açıklamalarda da bulundu. Sürücüsüz otomobil üretmeyi planlamayan şirket, müşteri tercihi doğrultusunda bazı otonom sürüş özelliklerini sunmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER