Eğlence

Fender Tune hem amatör hem de profesyonellere yardımcı olacak

fender tuneGitar akortunun yapılmasını sağlayan mobil uygulamalar uzun süredir kullanılıyor. Ancak enstrüman pazarının önemli oyuncularından birinin de bu işe girmesi, daima gidişatı değiştirme potansiyeli taşıyor. Dünyanın en önemli gitar üreticilerinden biri olan Fender, iOS için hazırladığı Tune uygulamasıyla hem amatör hem de profesyonel gitaristlere yardımcı olmayı amaçlıyor. Fender Tune, şirketin müzisyenlere destek için başlattığı Fender Digital girişiminin ilk halkası olma özelliğini taşıyor.

Fender Tune iOS cihazlarına ücretsiz olarak indirilebiliyor

Ücretsiz olarak indirilebilen Fender’in akort uygulaması, tıpkı muadilleri gibi, ekstra bir araca ihtiyaç duymadan enstrümanların akort edilmesini sağlıyor. Şirket, Tune’un diğer uygulamalardan farklı olarak yeni başlayanlara akordun önemini aktardığını belirtirken, temel çalma hareketleri ve amplifikatör kurulumu konusunda da müzisyenlere yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Uygulamada hem otomatik hem de manuel akort modları bulunuyor. Otomatik mod seçildiğinde uygulama gitarı çalan kişinin vurduğu telden çıkan sesi dinliyor ve doğru notaya yönlendirme yapıyor. Manuel modda ise uygulama duyulabilir bir ton çalıyor ve deneyimli gitaristler bu tonun yardımıyla gerekli düzenlemeleri gerçekleştirebiliyor.

Fender Tune uygulaması iTunes App Store’daki yerini aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER