Manşetler

Felix Baumgartner yeryüzünden 39 kilometre yükseklikten atlayışını başarıyla tamamladı

Felix Baumgartner yaklaşık beş yıldır hazırlanmakta olduğu uzay atlayışını az önce başarıyla tamamladı. TSİ akşam saat 6 sularında kapsül içinde yeryüzünden yukarı doğru yükselmeye başlayan Baumgartner saat 9 sularında 39 bin metre yüksekliğe ulaştı. Red Bull’un sponsor olduğu, YouTube üzerinden canlı yayınlanan, bunun yanı sıra Skytürk 360 üzerinden de Türkiye’de canlı olarak takip edilen bu atlayış 5 dakika 36 saniyelik süre içerisinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Baumgartner bu atlayışıyla birlikte birden fazla rekoru da kırmış oldu. O’nun atlayışından önce en yüksek seviyeden atlayış 1960 yılında Excelsior Projesi kapsamında Joseph Kittinger tarafından yaklaşık 31 kilometre yükseklikten gerçekleştirilmişti. Baumgartner ve ekibi aynı zamanda en yüksek seviyeye yapılmış balon seyahati rekorunu da kırmış oldu.

Felix Baumgartner’ın atlayışında ilk saniyelerin biraz zorlu geçtiğini hissettik, hızı birkaç saniye içinde 1000 km/h’ye çıktı, Baumgartner havada taklalar atmaya başladı. Ancak durumu birkaç saniye içinde toplamayı başardı ve ondan sonra iniş sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.

İlgili >> RedBull Stratos

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER