Teknoloji

Facebook yapay zekâ ile uyuşturucu satıcılarına karşı mücadele edecek

facebook canli yayin piyasa değeri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook yapay zekâ yardımıyla uyuşturucuyla mücadelede daha sert bir tavır takınmaya hazırlanıyor. “Proaktif tespit” adını taşıyan bir yöntem uygulayacak olan sosyal ağ, uyuşturucuyla bağlantılı görselleri görülmeden veya başkaları tarafından bildirilmeden tespit etmeye çalışacak. Şirket böylelikle platformunun uyuşturucu satıcıları için daha az kullanışlı hâle gelmesini hedefliyor.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak ABD Kamu Politikaları şefi Kevin Martin’in imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Teknolojimiz uyuşturucu içeren görüntüleri ve satıcılara ait bilgileri içeren görselleri tespit edebiliyor. Yapay zekânın bu görevi üstlenmesi, gerçek moderatörlere uyuşturucu ticaretindeki trendleri tespit etme, ticaretin yürütüldüğü sayfa ve grupları ortaya çıkarma imkanını sunuyor.”

Facebook uyuşturucuyla mücadelede yapay zekâdan destek almanın yanı sıra internet dünyasının diğer devleriyle de işbirliğine gidiyor. Twitter ve Google ile  “Teknoloji Uyuşturucu Krizine Karşı Birlikte” isimli bir grup kuran şirket, uyuşturucuya karşı en iyi mücadele yöntemlerini yaygınlaştırmaya yardımcı olacak.

Bu üç şirketin temsilcileri ABD’nin başkenti Washington D.C.’de düzenlenecek toplantılarda uyuşturucuyla mücadelede uzmanlaşan kişi ve kuruluşlarla bir araya gelecek. Facebook yapay zekâ yeteneklerinin yanı sıra diğer teknoloji devleriyle işbirliğiyle de yaparak uyuşturucuyla mücadelede sertliği artırmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER