Teknoloji

Facebook yapay zekâ şirketi Bloomsbury AI’ı satın aldı

facebook portal android teror

facebook yapay zekaFacebook yapay zeka konusundaki yatırımlarını sürdürüyor. Asılsız haberlerle mücadele, şirketin yapay zekâ yatırımlarının temel motivasyonları arasında bulunuyor. Sosyal medya devinin bu konuda yaptığı son hamle, Bloomsbury AI isimli şirketi satın almak oldu.

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da olan Bloomsbury AI, özdevinimli öğrenme yoluyla belgelerde kullanılan doğal dili anlama üzerine odaklanıyor. Söz konusu hamle görüntüde doğal dili işleme araştırmalarının geliştirilmesi amacıyla yapılmış olsa da, Bloomsbury’nin yetenek portföyünün yalan haberler ve diğer içerik problemleriyle mücadelede kullanılabileceği belirtiliyor.

Bu düşünceyi destekleyecek başka kanıtlar da mevcut. Bloomsbury AI’ın kurucularından Sebastian Riedel, Factmata adını taşıyan yeni bir girişim daha kurdu. Söz konusu şirket, asılsız haberlerle mücadele için araçlar tasarlıyor. Sosyal paylaşım sitesinin asıl planının Bloomsbury AI’ın ürünlerinden ziyade çalışanlarından faydalanmak olabileceği de belirtiliyor.

Satın almanın bir sürpriz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Facebook yapay zeka konusundaki yeteneklerinden asılsız haberlerle mücadele konusunda yararlanmayı planladığını daha önce açıklamıştı. 2 milyar kullanıcısı bulunan platformun kendisi için bu kadar önemli bir konuda sadece insanlara bağlı kalmamasına şaşırmamak gerekiyor. Facebook’un Bloomsbury AI için 23 ila 30 milyon dolar arası bir rakam ödediği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER