Teknoloji

Facebook yalan haber yayan sayfaların reklamlarını engelleyecek

facebook business suite e-ticaret

facebook yalan haberFacebook yalan haber ve viral hilelerin yayılmasını engellemek adına yeni bir önlemi daha hayata geçirdi. Eğer bir Facebook sayfasının sürekli olarak yalan haberler paylaştığı tespit edilirse, şirket o sayfanın sosyal ağ üzerinde reklam vermesini engelleyecek.

Facebook yalan haberlerin tespit edilmesi adına üçüncü taraf doğrulama organizasyonlarıyla birlikte çalışıyor. Şirketin kurallarına göre, reklam verenler yalan haberlere bağlanan reklamlar veremiyor. Ancak yeni güncellemeyle bu önlemler bir adım daha ileriye taşınıyor.

Facebook yeni önlemini bir blog yazısı aracılığıyla açıkladı. Şirket, kısıtlamanın reklamları yalan haberlerin daha geniş kitlelere yaymak amacıyla kullanan sayfaları engellemek amacıyla getirildiğinin altını çizdi. Facebook’un hamlesi, yalan haber yayınlayan sayfaların para kazanmasını önlemeyi de amaçlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, sayfaların zaman içinde yeniden reklam vermeye uygun hâle gelebileceği belirtildi.

Facebook yalan haber ile mücadeleyi ABD başkanlık seçiminin ardından başlatmıştı

Facebook, ABD’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen başkanlık seçiminden bu yana yalan haberle mücadele için çeşitli önlemler alıyor. Yalan haberleri yayan şüpheli hesapları yakından izleme, bazı ülkelerde gazetelere reklam verme gibi adımlar atan Facebook, yanlış bilgilerin “zararlı” olduğunun altını bir kez daha çekti.

İLGİLİ HABERLER