Eğlence

Nintendo sosyal ağı Miiverse’i kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo miiverseNintendo Miiverse isimli sosyal ağını kapatma kararı aldığını açıkladı. Miiverse şirketin bekleneni veremeyen konsolu Wii U ile birlikte hayata geçmişti. Miiverse ile birlikte Wii U’nun sohbet uygulaması ve TVii televizyon servisinin de kapılarını kapatacak.

Söz konusu servislerin faaliyetleri 8 Kasım itibarıyla sona erecek. Duyurunun sadece Japonya’da yapılması dikkat çekiyor. TVii’nin ABD’deki faaliyetlerinin bundan iki yıl önce sonlandırılmış olduğunu da belirtmekte fayda var.

Miiverse, elle yazılan ve destekleyen Wii U ve 3DS oyunlarına entegre edilebilen sıra dışı paylaşım özelliğiyle dikkat çekmişti. Nintendo tarafından paylaşılan görseller, Miiverse desteğine sahip oyunların sosyal ağın kapanmasının ardından nasıl boş görüneceğini gösteriyor.

Nintendo’dan yapılan açıklamada, kullanıcıların yaptıkları paylaşımları Miiverse’in web versiyonu üzerinden indirme imkanının sunulacağı belirtildi.

Nintendo Miiverse Switch tarafından desteklenmiyor

Nintendo’nun yeni konsolu Switch, Miiverse desteği sunmuyor. Hatta konsol genel olarak oyunlar dışında bir destek barındırmıyor. Ancak Switch için yayınlanan oyunlardan biri olan Splatoon 2, benzer bir fonksiyonu kopyalıyor. Switch’in selefinden iyi bir sistem olduğu konusunda herkes hemfikir olurken, Miiverse’in gidişi iki konsol arasındaki farkları bir kez daha gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER