Teknoloji

Western Digital Upthere ile daha iyi bulut özellikleri sunmak istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

western digital upthereWestern Digital, fiziksel yedekleme pazarının en önde gelen isimleri arasında bulunuyor. Şirket, gerçekleştirdiği satın alma hamlesiyle bu üstünlüğünü bulut depolama pazarına taşımaya istekli olduğunu da gösteriyor. Western Digital Upthere ile bulut depolama alanında da daha iyi özellikler sunmak istiyor.

Dosyaları ve fotoğrafları cihazlar arasında eş zamanlayan Upthere, 2011’de kurulmuştu. Ancak şirketin uygulamalarıyla kullanıcıların karşısına çıkması 2015’i bulmuştu. O günden bu yana biraz sessiz kalan Upthere, dosyaları eş zamanlama ve sonra bulma sürecini sadeleştirmeyi vadetmişti.

Ancak Upthere’in bu sözü tam anlamıyla yerine getirmesi çok kolay görünmüyor. Apple ve Google’ın son iki yılda bu konuda ciddi ilerleme kaydettiğini unutmamak gerekiyor. Buna ek olarak, bu iki şirketin söz konusu işlemler için kullanıcılardan ekstra ücret talep etmediğini de hatırlatmakta fayda var.

Western Digital Upthere markasını koruyacak

Western Digital tarafından yapılan açıklamada, Upthere’in faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi. Upthere yeni dönemde de yeni özellik ve ürünler geliştirmeye devam edecek. Western Digital’ın fiziksel depolama seçenekleriyle bir entegrasyonun planlanıp planlanmadığı, hâlâ belirsizliğini koruyor. Western Digital şimdilik sadece satın almanın şirketin ürün portföyünü ve yeni bulut tabanlı tekliflerini geliştireceğini söylemekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER