Teknoloji

Facebook video ve sesli görüşmeleri ana uygulamaya geri götürmeyi test ediyor

facebook messenger rooms video

Facebook video ve sesli görüşmelerin yine ana uygulaması üzerinden yapılması için testlere başladı. Bloomberg’in haberine göre, söz konusu testler sınırlı bir kullanıcı grubuyla gerçekleştiriliyor. Test kapsamında kullanıcılar Messenger uygulamasını açmadan Facebook’ta sesli veya video görüşme yapabiliyor.

Haberde bu testin Facebook’un Messenger ve WhatsApp gibi servislerini yenileme planları kapsamında yapıldığı belirtildi. Messenger, 2014’te Facebook’tan ayrılarak bağımsız bir uygulama hâline gelmişti. Bloomberg’e konuşan Messenger’ın ürün yönetimi direktörü Connor Hayes, uygulamalar arasında geçişi azaltmak amacıyla testlerin yapıldığını belirtti

Facebook’un mesajlaşma uygulamalarını birleştirmeyi planladığı biliniyor. Şirket, 2020’nin eylül ayında Instagram ve Messenger kullanıcılarının birbirleriyle sohbet edebilmesini mümkün kılmış ve WhatsApp’ın da bu özellikleri kazanacağını duyurmuştu. Facebook, geçtiğimiz yıl Messenger’ın daha sade bir versiyonunu da ana uygulamasında test etmişti.

Facebook video ve sesli görüşmeleri ana uygulamadan yapmayı test etse de, artık Messenger’ın yeri de sağlam görünüyor. Connor Hayes, Messenger’ın bir uygulamadan ziyade bağımsız bir servis gibi değerlendirildiğini ve teknolojilerinin Facebook’un diğer servislerinde daha sık görülebileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER