Teknoloji

Facebook ve Instagram maske takmayı hatırlatıyor

facebook ve instagram

Facebook Haber Kaynağı’nda ve Instagram ana sayfasında kullanıcıları maske takmaya teşvik eden mesajlar göstermeye başladı. Facebook’ta Haber Kaynağı’nın en üst kısmına yerleştirlecek bu mesaja dokunulduğunda kullanıcılar sosyal ağın COVID-19 Bilgi Merkezi’ne yönlendirilecek.

Bu merkezde kullanıcıları ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin (CDC) internet sitesine yönlendiren bağlantılar bulunacak. Instagram’da da kullanıcıların CDC sitesine hızlı erişimini sağlayan bağlantılar gösterilecek.

Facebook’un maske takma uyarısını ABD dışındaki ülkelerde gösterip göstermeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede insanlara dışarı çıkarken maske takmaları tavsiye ediliyor. Türkiye’de pek çok şehirde maske kullanımının zorunlu olduğunu belirtmekte de fayda var.

ABD’de de koronavirüs vakaları son birkaç gündür yeniden endişe verici şekilde artıyor. Bu artışın Apple ve Google gibi şirketlerin operasyonlarına olan etkilerine daha önce Teknoblog’da yer vermiştik. Son verilere göre, ABD’deki toplam COVID-19 vakalarının sayısı 2 milyon 700 bini geçti. Ülkede 128 binden fazla kişi bu hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD’deki Facebook ve Instagram kullanıcıları, geçtiğimiz gün itibarıyla “maske tak” mesajını görmeye başladı. Bu mesajın diğer ülkelere taşınıp taşınmayacağını öğrenmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER