Teknoloji

Apple ABD’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle mağaza kapatmaya devam ediyor

İstanbul'daki ikinci Apple Store'dan açılış öncesi fotoğraflar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, koronavirüs vakalarının yeniden tırmanışa geçmesi nedeniyle ABD’de mağaza kapatmaya devam ediyor. Şirketten yapılan son açıklamada, yedi eyaletteki 30 mağazanın daha bulundukları bölgelerdeki vaka artışı nedeniyle geçici olarak kapatılacağı belirtildi.

Bu kararla birlikte ABD genelinde kapalı olan Apple mağazalarının sayısı 77’ye ulaştı. Bu sayı, Apple’ın ülkedeki mağazalarının yüzde 25’inden fazlasına tekabül ediyor.

Apple’ın yeni kararından etkilenen mağazalar Alabama, Kaliforniya, Georgia, Idaho, Louisiana, Nevada ve Oklahoma eyaletlerinde bulunuyor. Şirket daha önce de Arizona, Florida, Mississippi, Kuzey Carolina, Güney Carolina, Teksas ve Utah eyaletlerinde mağaza kapatmıştı.

Apple’ın koronavirüs nedeniyle aldığı “mağazaları yeniden kapatma” kararları sadece ABD ile sınırlı değil. Şirket, İngiltere’nin karantina altındaki Leicester şehrindeki mağazasını da geçici olarak kapattı. Buna ek olarak, Avustralya’nın Melbourne şehrinde bulunan bir Appke mağazası da geçici olarak hizmet veremiyor. Melbourne şehrinin 30 mahallesinde koronavirüs nedeniyle karantina uygulanıyor.

Apple’ın ABD’de 271 mağazası bulunuyor. Şirket, fiziksel perakende faaliyetlerinin en yoğun olduğu ülkedeki mağazalarını mayıs ayında yapılandırılmış bir plan çerçevesinde yeniden açmaya başlamıştı. Ancak ABD’de koronavirüs vakalarında yaşanan artış, Apple’ı yeniden mağazalarını kapatmak zorunda bırakmıştı.

Apple, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle mağazalarını tekrar kapatmasıyla ilgili olarak CNBC’ye gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hizmet verdiğimiz bazı bölgelerdeki mevcut COVID-19 durumu nedeniyle bu bölgelerdeki mağazalarımızı geçici olarak kapatıyoruz. Durumu yakından takip etmeyi sürdürüyoruz ve çalışanlarımız ile müşterilerimizin kısa süre içinde yeniden buluşmasını umuyoruz.”

İLGİLİ HABERLER