Teknoloji

Google koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle ofise dönüşü erteledi

Google Türkiye google fransa

Google çalışanlarını yeniden ofise getirme planında geri adım attı. Şirket, normal şartlar altında sınırlı sayda çalışanının 6 Temmuz itibarıyla ABD’deki ofislerine geri dönmesine karar vermişti. Ancak ABD genelinde koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle Google ofislerinin eylül ayına kadar kapalı kalacağı açıklandı.

Google’dan küresel güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Chris Rackow tarafından çalışanlara gönderilen not, Bloomberg tarafından paylaşıldı. Söz konusu notta şu ifadeler yer alıyor: “Koşullar eyaletten eyalete değişse de, ilerlemeden önce ABD genelinde bir istikrar görmemiz gerekiyor. Yaşanan son vaka artışı, COVID-19’un toplumumuzda hâlâ çok canlı olduğunu gösteriyor.”

Salı günü, Google’ın genel merkez ofisinin de bulunduğu Kaliforniya eyaletinde 8 bin 441 yeni vaka bildirildi. Aynı gün, ABD’deki toplam vaka sayısına da 47 bin eklendi. Bu sayılar hem Kaliforniya hem de ABD için rekor niteliği taşıyor.

Google, çalışanlarını yüzde 10’luk bir kapasite ve rotasyon prensibi çerçevesinde ofislere geri getirmeyi planlamıştı. Şirket, eylül ayında kapasitenin yüzde 30’a çıkarılacağını belirtmişti. Google’ın bu planı gecikmeli de olsa ofislerini açınca uygulaması bekleniyor.

Google çalışanları koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından bu yana işlerine evlerinden devam ediyor. Şirket, daha önce 2020 boyunca çalışanlarının ofise dönmeye zorlanmayacağını açıklamıştı. Facebook da evden çalışmayı yıl sonuna kadar uzatırken, Twitter evden çalışmayı kalıcı hâle getirdiğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER