Teknoloji

Twitter evden çalışmayı kalıcı hâle getiriyor

elon musk twitter

Dünya üzerindeki pek çok şirket gibi, teknoloji şirketlerinin büyük kısmında da operasyonlar evden yürütülüyor. Evden çalışma dönemi, teknoloji şirketlerinin önemli bir bölümü için daha uzun süre devam edeceğe benziyor. Twitter ise işleri bir adım daha ileri götürmeye hazırlanıyor.

Mikro blog servisinden Buzzfeed’e gönderilen açıklamada, personelin büyük kısmına süresiz olarak evden çalışma izni verileceği ve bunun koronavirüs tehdidine bağlı bir süreç olmayacağı belirtildi. Bazı çalışanların sunucu bakımı veya benzer başka işler için ofise gelmesi gerekecek. Ancak uzaktan çalışmak için uygun gerekçeleri bulunanlar, bir daha ofise adım atmayabilecek.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, bu kararı şirket çalışanlarına gönderilen bir mektupla duyurdu. Dorsey, eylül ayına kadar şirketin ofislerinin açılmasının ve iş seyahatlerine izin verilmesinin pek muhtemel olmadığını belirtti. Twitter’ın fiziksel katılımlı etkinlikleri ise 2020’nin sonuna kadar iptal edilmişti. Dorsey, Twitter’ın evden çalışma ödeneğini de 1000 dolara çıkaracağını açıkladı.

Twitter’ın evden çalışma konusunda böyle bir karar alması pek şaşırtıcı görünmüyor. Bunun sadece internet tabanlı bir hizmet sunmanın görece esnek yapısıyla bağlantılı olmadığını belirtmek gerekiyor. Çalışanların fiziksel olarak ofiste bulunması da şirketler için önemli bir maliyet kalemi olabiliyor. Bu yeni yaklaşım, Twitter’ın uzun vadede belli ölçüde bir tasarruf etmesini sağlayabilir.

Twitter, bu kararıyla küresel koronavirüs salgınıyla birlikte evden çalışmaya olan bakışın değiştiğini de gösteriyor. Şirketler uzun süre boyunca ortak çalışmalar ve kişisel etkileşim için personelin ofise gelmesinde ısrarcı olmuştu. Ancak bu süreçte işlerin bir şekilde ofiste olmadan da yürüyebildiğinin görülmesi, fikri bir dönüşümü tetikleyecek gibi görünüyor. Yolda kaybolan zamanın ve “ofis dramasının” azalması ile aileyle daha fazla zaman geçirmenin önünün açılması, evden çalışmanın artıları olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER