Teknoloji

Facebook evden çalışma iznini yıl sonuna kadar uzatıyor

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, personelinin büyük kısmının evden çalışma iznini yıl sonuna kadar uzatmaya hazırlanıyor. Şirketin ofislerinin de 6 Temmuz’dan önce yeniden açılması beklenmiyor. CNBC’nin gündeme taşıdığı bu planlar, Facebook’un The Verge sitesine gönderdiği açıklamayla da doğrulandı. Sosyal medya devinin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in de bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Facebook’un çeşitli faktörleri değerlendirerek uzaktan çalışma iznini 2020’nin sonuna kadar uzattığı söyleniyor. Kamu sağlığı kurumlarından verilen bilgiler ve ABD’deki eyalet yönetimlerinin talimatlarının kararda etkili olduğu belirtiliyor. Facebook’un genel merkezinin bulunduğu Kaliforniya eyaletinin valisi Gavin Newsom, bazı sosyal mesafe kurallarını kademeli olarak gevşetmeyi planlıyor.

Facebook’un personeli mart ayından bu yana evlerinden çalışıyor. Şirket ofislerin kapatılması, personelde azaltmaya gidilmesi veya hastalık gibi nedenlerden dolayı çalışamayan saat karşılığı ücret alan personellere de ödeme yapmayı sürdürüyor.

Mark Zuckerberg, bir süre önce Facebook’un 50’den fazla kişinin fiziksel olarak katılım göstereceği tüm etkinliklerin 2021’in Haziran ayına kadar iptal edildiğini açıklamıştı. Bu karar nedeniyle sonbaharda yapılması planlanan Oculus Connect VR da çevrimiçi etkinliğe dönüştürülmüştü. Bazı işlerin fiziksel olarak ofiste olmadan yapılamadığını söyleyen Zuckerberg, aynı açıklamada ofise dönüş için daha uzun bir zaman olduğunu da dile getirmişti.

Facebook, evden çalışma iznini 2020’nin sonuna kadar uzatmasıyla diğer teknoloji şirketlerine de örnek olabilir. Sosyal medya devi, koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından personeline evden çalışma izni veren ilk şirketlerden biri olmuştu.

İLGİLİ HABERLER