Teknoloji

Facebook’tan tüm büyük etkinlikler için iptal kararı

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, 50’den fazla kişinin bir araya geleceği tüm etkinlikleri iptal etme kararı aldığını açıkladı. Söz konusu iptal kararı, 2021’in haziran ayına kadar geçerli olacak. Konuyla ilgili açıklamayı sosyal ağın CEO’su Mark Zuckerberg yaptı.

Facebook’un küresel koronavirüs salgınına yönelik hareket planı hakkında bilgi veren Zuckerberg, şirket personelinin büyük kısmının en azından mayıs ayının sonuna kadar evlerinden çalışmaya devam edeceğini dile getirdi. Facebook’un iptal ettiği etkinlikler arasında daha önce dijital ortamda yapılmasına karar verilen Oculus Connnect 7 sanal gerçeklik konferansı da bulunuyor.

Zuckerberg’in paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Personelimizin büyük kısmının en azından mayıs ayının sonuna kadar evlerinden çalışması gerekiyor. Bu hayati işler yapan ve her gün ofiste olması gereken personelimize ve lokal topluluklardaki diğer herkese güvenli bir ortam sağlamak için çok önemli.”

Facebook’ta terörizm ve kendine zarar verme gibi konulardaki içerikleri denetleyen moderatörler evlerinden çalışamıyor. Zuckerberg, genel olarak kısa vadede herkesin ofislere dönmesini beklemediklerini de sözlerine ekledi.

Büyük toplanmalar için ortamın ne zaman uygun olacağının henüz bilinmediğini hatırlatan Zuckerberg, 2021’in haziran ayına kadar planlanan tüm fiziksel etkinlikleri iptal ettiklerini belirtti. Şirket, bu yıl iptal edilen Oculus Connect 7 için de etkinliğin gerçekleştirileceği San Jose şehrine 500 bin dolar bağışta bulunacak.

Facebook, iş seyahati yasağı kararını da 2021’in haziran ayına kadar uzattı.

İLGİLİ HABERLER