Teknoloji

Facebook ve Google siyasi reklam yasağını uzattı

facebook ve google

ABD başkanlık seçiminde sonuç ortaya çıkmış olsa da, resmi süreç henüz tamamlanmış değil. Mevcut başkan Donald Trump’ın açıklamaları, geçiş döneminin alışılmış biçimde olmayacağını açıkça gösteriyor. Bu durum seçimlerden önce siyasi reklam yayınlamama kararı alan Facebook ve Google gibi dev şirketleri de bu uygulamayı uzatmak zorunda bıraktı. İki şirket de daha önce reklamların seçimden bir hafta sonrasına kadar durdurulduğunu duyurmuştu. Google, durumun haftalık olarak değerlendirileceğini açıkladı.

ABD’de oy verme işleminin tamamlanmasının üzerinden 9 gün geçmiş durumda. Ancak hem Facebook hem de Google, siyasi reklam yayınlamama kararlarının hâlâ geçerli olduğunu belirtti. Bu uygulamanın ne kadar devam edeceği de belirsizliğini koruyor.

ABD’de seçimin galibinin Joe Biden olduğu netleşmiş durumda. Buna rağmen, Trump yönetimi sonuçlara itiraz etmeyi sürdürüyor. ABD Başkanı, oy verme sürecinde usulsüzlüklerin olduğunu öne sürse de, henüz bu konuda ortaya somut bir kanıt koyabilmiş değil.

Seçimlerin ardından Facebook’ta, Twitter’da ve Google’ın sahibi olduğu YouTube’da seçimle ilgili yanlış bilgiler yayılmaya devam ediyor. Biden’ın ekibi, özellikle Facebook’un komplo teorileriyle dolu olan “Hırsızlığı Durdurun” hareketinin sayfasını ve şiddet çağrılarını engellemekte yavaş kaldığına dikkat çekiyor. Biden’ın basın danışmanı Bill Russo, Facebook’un “Amerikan demokrasisinin kumaşını parçaladığını” iddia etti.

Facebook, Twitter ve Google için seçim sonrası süreç de öncesi kadar zorlu geçecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER