
Facebook günümüzde çevrim içi ortamda gerçekleştirilen pek çok paylaşımın birincil adresi konumunda. Facebook Giriş seçeneklerinde gerçekleştirilen son değişiklik ise, kullanıcılara üçüncü taraf uygulamalara verdikleri bilgiler konusunda daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Facebook’un 2014’teki F8 yazılımcı konferansında duyurduğu değişiklik, kullanıcılara uygulamalara verdikleri kişisel bilgileri düzenleme imkanını veriyor. Hazırlık süreci neredeyse bir yıl süren yeni özelliğin çevrim içi gizlilik konusunda tüm yaraları sardığını söylemek ise mümkün değil.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple ilk katlanabilir iPhone’u çıkarmadan üçüncü nesil için çalışıyor

WhatsApp hızlı emoji tepkilerini değiştirmeye hazırlanıyor

Samsung One UI 9.5 sızıntısı Galaxy arayüzündeki büyük değişimi gösterdi

Rus S-71M füzesinden Nvidia Jetson Orin çıktı

Android telefon The Witcher 3’ü 1080p Ultra’da çalıştırdı
Kapsamlı izin ayarlarının geçmişe yönelik olarak uygulanamaması, Facebook’un yeni aracının en büyük eksikliği konumunda. Ayarlar geçmişe yönelik olarak uygulanamadığı için, Facebook üyeleri sadece yeni kullanmaya başladıkları uygulamalarda ayarlar üzerinde özelleştirme yapabilecek. Yeni düzenleme imkanlarından faydalanmak isteyenlerin öncelikli olarak Facebook bilgileriyle giriş izni verdikleri uygulamaların yetkilerini kaldırmaları, daha sonra da tekrar yetkilendirme yapmaları gerekiyor. Ancak bu eylem, daha önce paylaşılan bilgilerin geri alınmasını sağlamıyor.

Yine de, Facebook’un gizliliği artırmak için daha fazla çaba göstermesi hoş bir gelişme olarak göze çarpıyor. Kimi üçüncü taraf uygulamaların bilgileri iyi koruyamaması sonucunda oluşan güvenlik açıkları, pek çok kişinin canını sıkmıştı. Facebook gerekli önlemleri almak için kendi açısından oldukça titiz davransa da, üçüncü taraf uygulamaların hepsinin aynı hassasiyeti gösterdiğini söylemek mümkün değil.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Facebook’un Facebook Giriş özelliğini kullanan servislere daha kapsamlı kontrolleri faaliyete geçirmeleri için verdiği süre 30 Nisan itibarıyla sona erdi. Ancak bazı uygulamaların gerekli değişiklikleri henüz gerçekleştirmediği ve bir süre daha ekstra gizlilik kontrolü seçeneği sunmayan uygulamalarla karşılaşılabileceği belirtildi.






