Teknoloji

Facebook her gün 200 milyon satırı otomatik olarak çeviriyor

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook tercümeFacebook’un küresel kullanıcı sayısı 1.6 milyarı aşmış durumda. Bu 1.6 milyar kişinin birbirini en azından dil bakımından temel seviyede anlayabilmesi görevini ise şirketin otomatik öğrenme algoritmaları yükleniyor. Sosyal paylaşım sitesinin dil teknolojisinden sorumlu mühendislik direktörü Alan Packer, şirketin dijital tercüme aracının son derece iyi bir iş çıkarttığını ifade etti.

MIT tarafından ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen Emtech Digital konferansında konuşan Packer, Facebook tercüme servisinin 400’den fazla dili ve diyalekti anlayabildiğini belirtti. Packer servisin hem kelimelerin kendisini hem de geniş ölçekli sosyal bağlamlarını anlayabildiğini dile getirmeyi de ihmal etmedi. Örneğin, çevirdiği cümlenin Paris’te otel önerileri istemek amacıyla yazıldığını anlayan sistem, paylaşımı kullanıcının Fransız arkadaşlarının karşısına çıkarıyor.

Alan Packer, küresel olarak sunulan tercüme hizmetinin kullanıcılara daha fazla uluslararası bağlantı kazandırma konusunda etkili olup olmadığı sorusuna ise yanıt vermemeyi tercih etti. TechCrunch sitesine konuşan Packer, tercüme ekibinin görevinin dil bariyerini kaldırarak Dünya’yı daha açık ve bağlı bir yere dönüştürmek olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER