EğlenceTeknoloji

Facebook popüler sanal gerçeklik oyununun geliştiricisini satın aldı

facebook sanal gerçeklik beat saber

Facebook, popüler sanal gerçeklik oyunu Beat Saber’ın geliştiricisi Beat Games’i satın aldı. Beat Games, faaliyetlerine şimdi olduğu gibi bağımsız bir stüdyo olarak Prag’da devam edecek. Ancak kurumsal olarak Oculus Studios çatısı altında yer alacak.

Oculus’un resmi blogunda içerik direktörü Mike Verdu’nun imzasıyla yayınlanan yazıya göre; Beat Games, Beat Saber için mevcut tüm platformlarda yeni içerik hazırlamaya ve güncelleme sunmaya devam edecek. Beat Saber’ın uzun süredir beklenen 360 derece modu gelecek ay oyuncularla buluşacak. Oyuna yıl bitmeden başka yeni özellikler de eklenecek.

Bu satın almanın Beat Saber’a uzun vadede yapacağı etki konusunda ise şimdiden bir şey söylemek zor. Oyunun yeni versiyonlarının Oculus platformunun dışına çıkıp çıkmayacağı şu an için belirsizliğini koruyan noktalar arasında bulunuyor.

Facebook sanal gerçeklik teknolojisine verdiği değeri bir kez daha gösteriyor

Beat Saber’ın modlama özelliği konusunda da bilgi veren Verdu, Facebook ve Oculus’un modları desteklemeyi planladığını belirtse de, korsan konusuna dikkat çekmeyi ihmal etmedi: “Modlamanın Beat Saber’a yaptığı katkının ve eklediği değerin farkındayız. Ancak bunun yasal biçimde ve şirket politikamıza uygun olarak yapılması gerekiyor. Modların Beat Saber oyuncularına getirdiği değeri korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Facebook, sanal gerçeklik pazarına verdiği önemi Beat Games’in satın alınmasıyla bir kez daha göstermiş oluyor. Sosyal medya ve haberleşme tarafında Facebook’un başı sık sık ağrısa da; şirket Oculus ile sanal gerçeklik pazarında istikrarlı bir çizgi tutturmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER