Teknoloji

Facebook sadece bir günde 1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaştı

facebook yalan haber

facebook-logo-010715

Dünyanın en büyük sosyal ağı giderek daha da büyüyor. Bu büyüme neticesinde Facebook yeni bir dönüm noktasına daha ulaştı. Geçtiğimiz pazartesi günü sosyal ağı 1 milyon kişi kullandı. Mark Zuckerberg bu önemli olayı yayınladığı bir yazıyla duyurdu.

Zuckerberg, geride kalan pazartesi günü dünya üzerindeki her 7 kişiden 1’inin arkadaşları ve ailelerine bağlanmak için Facebook’u kullandığını yazdı. Finansal durumdan bahsederken ortalama rakamları kullandıklarını, ancak bunun farklı olduğunu söyleyen Zuckerberg; ilk kez bu seviyeye ulaştıklarını kaydetti ve bunun bütün dünyayı bağlamanın sadece bir başlangıcı olduğunu vurguladı.

Facebook’un aktif kullanıcı kitlesi diğer sosyal ağların güdük kalmasına neden oluyor. Facebook’un önde gelen ülkelerde kullanıcı doygunluğuna ulaşmasına rağmen yeni kullanıcıları etkilemek için çalışan şirketin büyüme ekibi için de ortada büyük bir başarının bulunduğunu görüyoruz. Internet.org gibi, gelişmekte olan ülkelere güneş enerjisiyle çalışan uçaklarla temel internet servisi götürme gibi projelerle, Facebook gelecekte daha da büyüme potansiyeli taşıyor.

Zuckerberg açık ve birbirine bağlı bir dünyanın daha iyi bir dünya olacağının altını çiziyor, bunun sevdiklerinizle daha güçlü ilişkileri, daha fazla fırsatla dolu daha güçlü bir ekonomiyi ve bütün değerlerimizi yansıtan daha güçlü bir toplumu beraberinde getirdiğini vurguluyor. Tabii ki, Facebook’u da daha güçlü yaptığını belirtmek gerekiyor.

We made this video to celebrate all you've done to help our community connect one billion people in a single day. It's an amazing milestone. I hope you enjoy.

Posted by Mark Zuckerberg on 27 Ağustos 2015 Perşembe

İLGİLİ HABERLER