Teknoloji

Facebook’tan uygulama geliştiricilerine reklam sahteciliği davası

facebook almanya koronavirüs

Facebook, iki uygulama geliştiricisini tıklama sayılarını usulsüz olarak şişirmeye çalıştıkları için dava etti. Sosyal ağdan yapılan açıklamada, geliştiricilerin kullanıcıların telefonlarına zararlı yazılım yerleştiren Android uygulamaları hazırladığı ve böylelikle Facebook’taki reklamlar için sahte tıklama ürettiği belirtildi.

Sahte reklam kumpasını kuran ve kasalarına usulsüz olarak para aktaran geliştiricilerin Hong Kong merkezli LionMobi ve Singapur merkezli JediMobi olduğu belirtildi.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, LionMobi zararlı uygulamalarının reklamını da sosyal ağda yaptı. Sosyal ağ, bu tarz bir uygulamaya karşı ilk kez dava açıldığının altını çizdi. Ancak Google’ın da benzer faaliyetlerde bulunan uygulamalara karşı daha sert bir tavır içine girdiğini belirtmekte fayda var. İnternet devi, geçtiğimiz nisan ayında reklam sahteciliği yapan 30’dan fazla uygulamayı Play Store’dan kaldırmıştı.

Facebook, geçtiğimiz mart ayı itibarıyla söz konusu geliştiricileri reklam ağından çıkardığını ve bu geliştiricilerin kumpasından etkilenen reklam verenlere paralarının ödendiğini açıkladı. Ancak LionMobi ve JediMobi tarafından hazırlanan çok sayıda uygulamanın hâlâ Google Play Store’da bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER