Teknoloji

Facebook Reels videoları için kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı sağlıyor

facebook reels

Facebook Reels videolarında kullanıcıların görmek istedikleri tarzda içeriklerle karşılaşmasını kolaylaştıracak yeni seçenekler sunuyor. Kullanıcılar video oynatıcısının altındaki üç nokta ikonuna dokunduklarına karşılarına “Daha fazla göster” ve “Daha az göster” isimli iki yeni seçenek çıkıyor.

“Daha fazla göster” seçeneğini tercih etmek, tahmin edilebileceği üzere, o videonun sıralama skorunu geçici olarak yükseltecek ve böylelikle Facebook benzer tarzdaki videoları kullanıcının karşısına daha sık şekilde çıkaracak. Diğer seçenek de benzer videolarla karşılaşma ihtimalini azaltacak. Kullanıcılar daha fazla oy kullandıkça, Facebook da tercihlerini daha iyi şekilde anlayacak.

Şirket, yeni kişiselleştirme kontrollerini tanıtmanın yanı sıra, sayfanın üst kısmındaki Facebook Watch’ın ana gezinme menüsüne Reels’i ekledi. Böylelikle kullanıcılar kısa videolara daha kolay erişim sağlayabilecek ve yeni içerik yapımcıları daha rahat şekilde keşfedilebilecek.

Ayrıca artık Reels ve Facebook’taki daha uzun videolar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapılabilecek. Facebook, arkadaşlar tarafından beğenilen ve zaman akışına düşen Reels videoları hakkında bağlam sağlamak için de daha fazla etiket kullanacak.

Facebook Reels videoları sayesinde kullanıcıların uygulamada geçirdiği süreyi uzatıyor

Facebook Reels videoları sayesinde kullanıcıların uygulamada geçirdiği süreyi uzatıyor. Benzer bir durum Instagram için de geçerli. Bu da iki platformun kazancını artırıyor. Facebook’un Reels deneyimini geliştirmesi ve izlenme sayılarını yükseltmesi bu açıdan da önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER