Teknoloji

Facebook Reels gösterimini test etmeye başladı

facebook reels

Facebook’un TikTok’laşması süreci hızlanarak devam ediyor. Sosyal medya devi şimdi de ABD’de Facebook üzerinde Reels gösteriminin testlerine başladı. Reels videoları Haber Kaynağı’nda hem de gruplarda kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirket testleri Hindistan, Meksika ve Kanada’da daha önce başlatmıştı.

Kullanıcılar Facebook’un ana uygulaması üzerinden Reels oluşturabilecek ve izleyebilecek. Facebook’tan yapılan açıklamada; Reels’in insanların kendilerini ifade etmelerine, eğlenceli içerikleri keşfetmelerine ve erişim alanlarını genişletmelerine yardımcı olacağı belirtildi.

Uygulamada insanların vakitlerinin yarısını video izleyerek geçirdiğine dikkat çeken şirket, Reels’in de çok hızlı büyüdüğünü vurguladı.

Facebook Reels gösterimini test etmeye başlasa da, platforma içerik sağlama konusunda şirketin atacağı adımlar merak ediliyor. Bu alanda Facebook’la rekabet içinde olan Snapchat ve YouTube gibi şirketler içeriklerini artırmak için hatırı sayılır büyüklükte fonlar oluşturmuş durumda. Snapchat Spotlight’a içerik sağlamak için günde 1 milyon dolar harcama taahhüdünde bulunurken, YouTube da 100 milyon dolarlık Shorts Fonu’nu duyurmuştu. Facebook ise Facebook ve Instagram’daki içerik geliştiricileri için 2022’nin sonuna kadar 1 milyar dolar harcayacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER