Manşetler

Facebook Reels videolarında süre sınırı 90 saniyeye çıkıyor

facebook reels

Meta Reels videolarını sosyal medya uygulamalarını önemli parçaları arasında yer alıyor. Şirket bu formatın Facebook versiyonu için yeni özellikler getiriyor. Öncelikle Facebook Reels videolarının süre sınırı 90 saniyeye çıkıyor. Şimdiye kadar bu platformda 60 saniyelik Reels videoları paylaşmak mümkündü.

Instagram’daki Reels videolarında süre sınırı geçtiğimiz yılın temmuz ayında 90 saniyeye çıkmıştı. Bu sürenin TikTok’un 10 dakikalık süre sınırına kıyasla olduğunu belirtmekte fayda var.

Hem TikTok hem de Instagram Reels videolarını şarkılarla eş zamanlamak mümkün. Facebook da Reels videolarında benzer bir deneyimi Grooves isimli özelliğiyle sunuyor. Meta, bu özelliğin “görsel ritm teknolojisi” kullandığını ve bu özelliğin hareketleri otomatik olarak şarkıların ritmleriyle eş zamanlayacağını belirtti.

Facebook Reels videoları için başka yenilikler de sunuyor

Facebook Reels videolarını anılardan hazırlamak da mümkün olacak. Buna ek olarak, kullanıcılar popüler şablonlardan da yararlanabilecek. Böylelikle kullanıcılar mevcut bir şablondaki kliplerin kendi klipleriyle değiştirebilecek.

Meta’dan verilen bilgiye göre, Reels şirketin en hızlı büyüyen formatı. Facebook ve Instagram’da 2022’de oynatılan Reels videolarının sayısı bir önceki yıla göre ikiye katlandı. Şirketten verilen bilgiye göre, son 6 ayda da yine aynı oranda bir artış kaydedildi. Ağustos ayından bu yana kullanıcılar iki platformda eş zamanlı şekilde Reels videosu paylaşabiliyor.

İLGİLİ HABERLER