Teknoloji

Facebook Paper uygulaması 29 Temmuzda kapanıyor

facebook paperFacebook Paper uygulamasını kapatma kararı aldığını açıkladı. Sosyal paylaşım sitesinin ana uygulamasının farklı bir yorumu olan Paper, teknolojiyle yakından ilgilenenleri etkilemiş, ancak daha büyük kitlelerin ilgisini çekmeyi başaramamıştı.

Uygulama, ana Facebook deneyimini bir tür haber okuyucusuna dönüştürmüştü. Siyaset, teknoloji ve yemek gibi konuları barındıran uygulama, 29 Temmuz itibarıyla faaliyetlerini sonlandırıyor.

2014’ün ocak ayında yayınlanan Paper, Facebook’taki tasarım rönesansının başlangıcının işaretini vermişti. Uygulama, Facebook’un 2011’de satın aldığı tasarım stüdyosu Push Pop Press’in yöneticisi Mike Matas yönetimindeki bir ekibin elinden çıkmıştı. Paper özellikle kullanıcıları uygulama içinde yönlendiren animasyonlarının hareketliliğiyle dikkat çekmişti.

Facebook Paper ile Instant Articles’a zemin hazırladı

Facebook’tan yapılan açıklamada, Paper’dan edinilen tecrübe ve fikirlerin şirkete ait başka uygulama ve özelliklerde kullanıldığı belirtildi. Söz konusu özellikler arasında ön plana çıkan ise Instant Articles oluyor.

Hızlı haber formatı, Facebook tarafından geçtiğimiz yıl kullanıma sunulmuştu. Instant Articles’ta yayıncılar için özelleştirilmiş tasarım ve büyük fotoğraflar gibi Paper’dan alınma görsel özellikler bulunuyor. Uygulama, iTunes App Store’dan kaldırıldı.

İLGİLİ HABERLER