Teknoloji

Facebook Paper uygulamasının iPad, Android ve uluslararası versiyonlarını şimdilik düşünmüyor

Facebook kısa vadede yeni haber takip uygulaması Paper’ın iPad veya Android sürümlerini çıkarmayı düşünmediğini, ayrıca uygulamanın ABD dışında yayınlanmasını planlamadığını açıkladı.

facebook-paper-yeniden-paylas-310114

Dün itibarıyla ABD’deki iPhone kullanıcılarına sunulan Paper uygulaması, sosyal ağ üzerinde paylaşılan her türlü içerik için yeni bir görüntüleme yöntemi sunuyor. Uygulamanın sadece iPhone ile sınırlı kalacak olması, Paper’ın Facebook tasarımı için bir test alanı olduğunu gösteriyor.

Bir Facebook sözcüsü Pocket-lint sitesine “Küçük bir ekibiz ve insanların bunu nasıl kullandığını, geri bildirimlerinin ne olduğunu görmek bizi heyecanlandırıyor.” şeklinde konuştu. Facebook geri bildirimlerin büyümeden önceki en önemli unsur olduğunu kaydediyor. Paper uygulaması için kısıtlı özkaynak yatırımı yapan Facebook, bu uygulamayla ilgilenen ekibi 15 mühendis ve tasarımcıyla sınırlı tutuyor.

Paper uygulamasının sahip olduğu kontrol mekanizmaları farklı türdeki içerikler arasında hareketlerle gezinmeyi sağlıyor. Haberler ve paylaşımlar arasında geçişler sürüklemeyle gerçekleşirken, telefonu çevirmek yüksek çözünürlüklü fotoğrafları ekranı tamamen kaplayacak şekilde görmeye olanak sağlıyor. Bu gibi farklı tasarım unsurlarının yararlı bulunanlarını ileride Facebook’un ana uygulamasında görebiliriz.

Paper, Facebook Creative Labs adlı yaratıcı projeler laboratuvarının ilk ürünü olarak nitelendiriliyor. Bu uygulamayı insanların birbirleriyle bağlı kalma ve paylaşma yöntemlerindeki ayrışmayı destekleyecek yeni uygulamalar izleyecek. Facebook, Creative Labs’in henüz emekleme aşamasında olduğunu ve giderek daha iyi bir hâl alacağını kaydetti.

Facebook’un açıklamaları, en azından yakın zamanda Paper uygulamasını Türkiye App Store’unda görmeyeceğimiz anlamına geliyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER