EğlenceTeknoloji

Facebook Oculus’u oyunlarla güçlendirecek

facebook oculus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Oculus için oyun stüdyolarıyla özel anlaşmalar yaparak popüler oyunların sanal gerçeklik başlıklarına özel versiyonlarını sunmaya hazırlanıyor. The Information’da yer alan habere göre, şirket ilk olarak Assassin’s Creed ve Tom Clancy’s Splinter Cell‘i Oculus Quest ve Rift S’te oyuncularla buluşturacak.

Facebook’un bu plan için yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı söyleniyor. The Information’ın haberinde, Mark Zuckerberg‘in konuyu kişisel olarak yakından takip ettiği bilgisi de yer alıyor.

Facebook, Oculus’u 2014’te 2 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Şirketin bu hamlesi, o dönemde cesur ve iddialı bir adım olarak tanımlanmıştı. 2014’te Oculus’un portföyünde tamamlanmış bir ürün bulunmazken, sanal gerçeklik (VR) de hâlâ deneysel bir mecra niteliğindeydi. Bugün VR’ın kapsama alanı genişlese de, teknoloji hâlâ ana akıma yerleşmiş değil.

2014’ten bu yana belirgin bir yeniden yapılanma geçiren Oculus’un yönetim kadrosunda da önemli değişiklikler yapılmıştı. Vader Immortal – A Star Wars Series, Beat Saber, Moss ve Superhot gibi oyunlarla yapılan işbirliklerinin getirdiği başarı, şirketin VR oyunlarına odaklanma kararını daha anlamlı hâle getiriyor.

Facebook, Oculus için hangi oyunlarla anlaşma yapacağı konusunda şimdilik fazla detay vermiyor. Oculus tarafından The Information’a gönderilen açıklamada; şu aşamada spesifik iş ortaklıklarından bahsedilemeyeceği, ancak oyun kütüphanesinin genişletilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. Assassin’s Creed ve Tom Clancy’s Splinter Cell’in ne zaman Oculus VR başlıklarına geleceği konusunda da kesin bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER