Teknoloji

Facebook Oculus için yeni bir odak noktası belirledi

Mark Zuckerberg için Facebook'un geleceği sanal gerçeklikte

Facebook Oculus ile ilgili stratejisinde değişiklik gerçekleştirdi. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, şirket artırılmış ve sanal gerçeklik ekiplerinin organizasyon yapısını belirgin ürünler yerine teknik uzmanlığa odaklanacak şekilde değiştirdi.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, gerçekleştirilen değişikliklerin iç organizasyona yönelik olduğu ve son kullanıcıları ya da geliştiricileri etkilemeyeceği ifade edildi. Ancak şirketin kısa dönem içinde ürün çıkarmak yerine artırılmış ve sanal gerçekliği uzun vadede daha erişilebilir kılmaya odaklanacak olması, değişikliklerin etkisinin geliştirici ve kullanıcılara da yansıyabileceğini düşündürüyor.

TecnCrunch’ın haberinde, değişimin iddialı hedefler için faydalı olabileceğine dikkat çekiliyor. Söz konusu iddialı hedefler arasında oldukça ince sanal gerçeklik başlıkları gibi ürünler bulunuyor. Bu yeni yaklaşımın ikiliği de ortadan kaldırılacağına inanılıyor. PC ile çalışan ve bağımsız başlık ekiplerinin birbirlerinden farklı ürünler geliştirmek yerine herkese yarayacak çözümler geliştirebileceği ifade ediliyor. Mantıklı fikirlerin ekipler arasında paylaşılması da yeni dönemin getireceği faydalardan biri olarak gösteriliyor.

Facebook Oculus ile AR ve VR hedeflerine yürüyüşünü hızlandırabilir

Facebook Oculus için belirlediği yeni strateji ile artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) konularında belirlediği hedeflerine daha hızlı şekilde ulaşabilir. Gerçekleştirilen strateji değişikliği, Faceobok’un WhatsApp ve Instagram gibi uydu birimleriyle ilgili yeni yaklaşımına da uygunluk gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER