EğlenceManşetler

Facebook Müzik Hikayeleri ile müziği Haber Kaynağına getiriyor

Facebook Müzik Hikayeleri ile müziği Haber Kaynağına getiriyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

facebook-music-stories-061115

Facebook, kullanıcıların Haber Kaynağını terketmeden ihtiyaç duydukları tüm bilgilere ulaşabilmesi için oldukça sıkı bir çalışma yürütüyor. Şirket bu amaç doğrultusunda gerçekleştirdiği yeni bir hamleyle Spotify, Apple Music ve iTunes’taki şarkıların 30 saniyelik ön izlemelerinin Haber Kaynağında paylaşılmasını mümkün kılıyor. Facebook’un yeni paylaşım formatı Müzik Hikayeleri adını taşıyor.

Şu an için sadece Facebook’un iOS uygulamasında görülebilen müzik hikayeleri, sosyal ağda paylaşılan şarkıları Spotify veya Apple Music’ten çekiyor ve sosyal ağın yeni müzik çaları eşliğinde sunuyor. Böylelikle kullanıcılar Facebook uygulamasından çıkmadan şarkıların ön izlemesini dinleyebiliyor. İlerleyen zamanlarda kullanıcıların Müzik Hikayeleri ile çalma listelerini de paylaşması bekleniyor. Facebook Müzik Hikayelerini dinlemek için Spotify veya Apple Music abonesi olmak, ya da iPhone’a söz konusu uygulamaları yüklemek gerekmiyor. Kullanıcılar Facebook Müzik Hikayesi paylaşımında bulunan bir butona tıklayarak şarkıyı Spotify veya Apple Music listelerine ekleyebiliyor veya iTunes aracılığıyla satın alabiliyor. Facebook Müzik Hikayelerini destekleyen servis sayısının da önümüzdeki dönemde artması planlanıyor.

Müzik Hikayeleri, Facebook’un 2011’de Spotify ile derin entegrasyon kurmasından bu yana gerçekleştirdiği en önemli müzikal hamle niteliğini taşıyor. İki şirket arasındaki işbirliği Spotify’ın ABD pazarında kendisine önemli bir yer sağlamasına yardımcı olmuştu. Entegrasyon aktive edildiği takdirde Spotify’da çalan şarkılar kullanıcının profilinde ve başka kullanıcıların Haber Kaynağında otomatik olarak gösterilebiliyor. Spotify, bir dönem tüm kullanıcılarından Facebook hesabıyla sisteme giriş yapmalarını istemiş ve bu durum bazı kullanıcıları oldukça rahatsız etmişti.

Spotify’da dinlenen her şeyi profillerde veya Haber Kaynağında göstermekten vazgeçen Facebook, artık olaya daha incelikli biçimde yaklaşıyor ve kullanıcıların aileleri ya da arkadaşlarıyla müzik paylaşmasına ön ayak olmak istiyor. Pek çok kişi için bir numaralı haber kaynağına dönüşen Facebook, günlük 8 milyar video görüntülemesiyle görsel içerik tüketiminde ne kadar önemli bir mecraya dönüştüğünü de ortaya koymuştu. Müzik de Facebook için bir sonraki mantıklı hamleyi teşkil ediyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Facebook’un plak şirketleriyle görüşmeler yürüttüğüne ilişkin haberler geçtiğimiz temmuz ayında gündeme gelmişti. Sosyal ağı mobil platformlarda günde 900 milyon kişinin kullandığı göz önüne alınınca müzikal açılımın Müzik Hikayelerinin ötesine geçmesi muhtemel gözüküyor. Facebook Müzik Hikayelerinin iOS dışındaki platformlara ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl