Manşetler

Facebook Messenger yuvaya mı dönüyor?

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger, uzun süredir bağımsız bir uygulama olarak varlığını sürdürüyor. Ancak sosyal medya devinin mesajlaşma özelliğini ana uygulamasının çatısı altına taşıyacağına dair bazı işaretler ortaya çıkmış durumda. Hâlihazırda test aşamasında olan bu işaretleri kamuoyuyla paylaşan kişinin Jane Manchun Wong olması da, gerçeklik ihtimallerini biraz daha artırıyor. Wong, uzun süredir Facebook ve bağlı platformlardaki planlanan değişiklikleri test aşamasında bulup paylaşmasıyla ün kazanmıştı.

Wong’un ortaya çıkardığı son bilgiler, Facebook’un hem sosyal medya platformuna hem de mesajlaşma servisine erişim için tek bir platformu kullanabileceğini gösteriyor. Hâlihazırda Facebook’un mobil uygulamalarındaki Messenger butonu, kullanıcıları bağımsız Messenger uygulamalarına yönlendiriyor. Ancak yapılacak değişiklikle birlikte bu butonun kullanıcıların karşısına mesajlaşma arayüzünü çıkaracağı belirtiliyor.

Messenger, uygulama olarak bağımsızlığını 2011’de ilan etmişti. Facebook’un ana uygulamasındaki mesajlaşma özelliği ise 2014’te kaldırılmıştı. Sosyal medya devinin Messenger, WhatsApp ve Instagram’ın mesajlaşma hizmetlerini birleştirme planının açıklanmasıyla birlikte Messenger’ın yuvaya dönüşü için çalışmaların başlaması arasında da bir bağlantı olduğu söylenebilir.

Facebook bağlı platformlarının mesajlaşma hizmetlerini birleştirecek olsa da, bu servislerin hepsinin bağımsız uygulamaları da varlıklarını sürdürecek. Wong’a göre, bu durum ana uygulamadan daha bağımsız bir kitlesi bulunan Messenger için de geçerli olacak.

Wong tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Facebook’un beyaz ağırlıklı yeni tasarımı konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor. Bu tasarıma dair ilk işaretler geçtiğimiz ayın başlarında görülmüştü. Yenilenen arayüz, yine beyazın hakim olduğu Facebook Messenger tasarımına oldukça benziyor. Sosyal medya devinin mesajlaşma konusundaki değişiklikleri ne zaman hayata geçireceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER