Teknoloji

Facebook Messenger yeniden özüne dönüyor

facebook messenger

facebook messengerFacebook Messenger’ı kapsamlı bir yenilemeden geçiriyor. Yıllar boyunca Messenger’ı oyunlar ve benzeri karmaşık özelliklerle doldurmuş olan Facebook, şimdi daha basit ve sade bir kullanıcı deneyiminin sözünü veriyor.

Facebook F8 açılış toplantısında konuşan CEO Mark Zuckerberg, mesajlaşma sırasında kullanıcıların gerçekten basit ve hızlı bir deneyim istediklerine dikkat çekti. Messenger’ı tamamen yeniden tasarlayarak bu düşüncelere odaklandıklarını söyledi. Zuckerberg, yenilenen Messenger uygulamasının “temiz” ve “hızlı” niteliklerini önemle vurguladı.

facebook messenger koyu renk modu

Messenger sorumlu yardımcısı David Marcus ise, yenilenmiş uygulamanın çok ama çok yakında geleceğini, bunun üzerinde ekibin yılın başından beri uğraştığını kaydetti. Uygulamanın koyu renk modu da bulunacak. Yönetici, OLED ekranlı akıllı telefonların yaygınlaştığı bir zamanda bu özelliğin epey sevileceğinin altını çizdi.

Altta yer alan navigasyon bölümü de üç ana sekmeye daraltılıyor, bunların her biri iletişime odaklanıyor. Kamera ve video sohbet ikonları uygulamanın sağ üst köşesinde kalmaya devam ediyor, ancak her şey daha düzenli görülüyor. Uygulama yeniden bir sohbet uygulaması görünümünü kazanıyor.

Anlaşılan Facebook, Messenger Lite uygulamasına geçen epey fazla sayıda kullanıcının olduğunu görmüş olmalı ki, Messenger’ı özüne döndürmeye karar verdi. 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER