Teknoloji

Facebook Messenger ve WhatsApp bütünleşmesi için ilk işaret görüldü

Facebook’un WhatsApp’ı bünyesindeki diğer iletişim araçlarına entegre etmek istediği biliniyor. Şirketin bu doğrultuda yaptığı çalışmaların ilk izleri görüldü. WABetaInfo sitesi, “@Alex193a” rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından ulaşılan işaretlerin bulunduğu ekran görüntüsünü paylaştı. Söz konusu görüntü, en yeni sürümde Facebook Messenger ve WhatsApp entegrasyonunun hayata geçebileceğini gösteriyor.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde görülen liste, “whats_app” referanslarını ortaya koyuyor. Bu listenin WhatsApp ile Facebook Messenger’ın uzun entegrasyon yolculuğunun ilk adımları olabileceği belirtiliyor.

İki mesajlaşma platformu arasındaki en önemli fark, WhatsApp’ın sohbet bilgilerini cihazda saklamasından ve buna ek olarak uçtan uca şifreleme yapmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle WhatsApp’a sadece tek bir cihaz üzerinden erişim izni veriliyor.

facebook messenger whatsapp

Referanslar, Facebook Messenger’daki lokal bir veri tabanı üzerinde tabloların oluşturulmasını işaret ediyor. Böylelikle mesaj ve servislerin yönetilmesi mümkün hâle geliyor. Facebook Messenger’ın engelli WhatsApp kullanıcılarını anlamasını, push bildirimleri göndermesini sağlayacak unsurların varlığı da listede görülüyor.

Mesajın içeriğinin Facebook sunucularıyla paylaşılmayacağı belirtiliyor. Ancak Facebook Messenger’da bu desteği mümkün kılmak adına yeni bir protokole geçiş yapılabileceği ifade ediliyor. Bu durumun Facebook Messenger’ın eş zamanlama özelliğinde bir değişiklik getirip getirmeyeceği ise şu an için bilinmiyor. Facebook Messenger’da kullanıcılar birden fazla cihaz üzerinde mesaj alıp gönderebiliyor.

Facebook Messenger ve WhatsApp entegrasyonu Facebook’un yol haritasında olan bir hedef. Yine de, bu entegrasyonun hayata geçişine ilişkin bu tarz haberlere temkinli yaklaşmakta fayda var. Zira uygulama geliştiricileri zaman zaman planlarında beklenmeyen değişiklikler yapabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER